ΕΛΛΑΔΑ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Απεργία ΓΣΕΕ
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

«Παραλύει» η χώρα λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ. Πώς θα κινηθούν τραμ, λεωφορεία, Μετρό και Ηλεκτρικός. Πότε θα αποπλεύσουν ξανά τα πλοία. 

Σε απεργιακό κλοιό είναι σήμερα η χώρα με την 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ ενάντια στην ακρίβεια και το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Στις 11:00 η ΓΣΣΕ έχει προγραμματίσει τη συγκέντρωσή της στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10:30 το ΠΑΜΕ έχει δώσει «ραντεβού» μισή ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

  • Μετρό Γραμμή 1 (Ηλεκτρικός): Κυκλοφορία και δρομολόγια από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.
  • Μετρό Γραμμές 2 και 3: 24ωρη απεργία και κανένα δρομολόγιο.
  • Τραμ: Δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00
  • Λεωφορεία: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο.
  • Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο
  • ΟΑΣΑ: Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του ΟΑΣΑ θα κινηθούν μόνο τα οχήματα των ΚΤΕΛ, στις 60 γραμμές.
  • Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν για όλο το 24ωρο
  • Τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια για όλο το 24ωρο
  • Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air θα υπάρξουν αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) και της 24ωρης στάσης εργασίας της Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Δεν θα ισχύει ο δακτύλιος

Την ίδια ώρα λόγω των στάσεων εργασίας στα ΜΜΜ, δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Ποιοι ακόμα απεργούν

Στην σημερινή (9/11) απεργία συμμετέχουν το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι και τα ΜΜΕ.

Παράλληλα, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι σε υπουργεία, εφορίες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά ταμεία και πολεοδομίες.

Απεργούν επίσης και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό – επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Δεμένα τα πλοία σε όλη τη χώρα

Τα ναυτεργατικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο λιμάνι απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό για περιφρούρηση της απεργίας.

Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, ζητεί την έγκαιρη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ανανέωση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων, με ιδιαίτερο βάρος στις ΣΣΕ των φορτηγών πλοίων, που έχουν να ανανεωθούν από το 2010 και ταυτόχρονα τον συνεχή έλεγχο της πιστής τήρησης και εφαρμογής των συμβάσεων και της κείμενης νομοθεσίας.

Επίσης ζητά την κατάργηση του Ν. 4150/2013 με τον οποίο μειώθηκαν οι οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων και την επανεξέταση των συνθέσεων των ταχυπλόων, με ρητή πρόβλεψη και καθιέρωση διπλών πληρωμάτων, ώστε να τηρούνται πιστά τα όρια και οι ώρες απασχόλησης.

Τέλος, απαιτεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση και καταπολέμηση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, με ταυτόχρονη καθιέρωση πάγιου συστήματος οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των ανέργων ναυτικών με άμεση αύξηση του προβλεπόμενου επιδόματος ανεργίας και εξασφάλισης δωρεάν περίθαλψης στους ίδιους και στις οικογένειες τους.

Διαβάστε επίσης:

Παράνομη κρίθηκε η απεργία σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ

ΓΣΕΕ: Νόμιμη η συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία

Σχετικές ειδήσεις