ΕΛΛΑΔΑ

Από Λάρισα - Θεσσαλονίκη για 20 ευρώ!

Από Λάρισα - Θεσσαλονίκη για 20 ευρώ!
150 χλμ πρέπει πλέον να διανύουν οι ασφαλισμένοι του ΟΣΕ στο ΤΑΠΟΤΕ στη Λάρισα, προκειμένου να πληρωθούν τις αποδείξεις και τις εξετάσεις...

150 χλμ πρέπει πλέον να διανύουν οι ασφαλισμένοι του ΟΣΕ στο ΤΑΠΟΤΕ στη Λάρισα, προκειμένου να πληρωθούν τις αποδείξεις και τις εξετάσεις τους σε γιατρούς και ιατρικά κέντρα.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το ΤΑΠΟΤΕ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης, έχει έρθει σε συνεργασία με ΟΣΕ, ΟΤΕ και ΕΛΤΑ και μέσω των υπηρεσιών αυτών, πλήρωνε στους ασφαλισμένους τα χρήματα από ιατρικές και άλλες δαπάνες.
Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο ταμείο δεν μπορεί σε κάθε πόλη να διατηρεί λογιστήριο και Online σύστημα με τις τράπεζες. Έτσι λοιπόν και στην Λάρισα, οι ασφαλισμένοι του ΟΣΕ πήγαιναν από τα γραφεία της υπηρεσίας και έπαιρναν τα χρήματα τους.

Αυτό ίσχυε μέχρι πριν από λίγες μέρες όπου μητέρα παιδιού ΑμΕΑ πήγε να παραδώσει τις αποδείξεις από ειδικό κέντρο και την ενημέρωσαν ότι από εδώ και πέρα για να πάρει τα χρήματά της πρέπει να πηγαίνει στα γραφεία του ΤΑΠΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη!!!

Η μητέρα επικοινώνησε με το newsbomb.gr και είπε χαρακτηριστικά: «Ο ΟΣΕ μας δίνει μεν την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε το τραίνο δωρεάν για να πηγαίνουμε στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε όμως να κινούμαστε με ευχέρεια όταν υπάρχουν παιδιά, υποχρεώσεις; Έχουμε συνεννοηθεί κάποιες μητέρες να μοιραζόμαστε κάθε μήνα αυτή τη διαδρομή και έτσι μπορούμε να κάνουμε το πρόγραμμά μας. Τι θα γίνει όμως με συνταξιούχους; Με ανθρώπους που είναι άρρωστοι;»

Το newsbomb.gr επικοινώνησε με τα γραφεία του ΤΑΠΟΤΕ Λάρισας και με τον προϊστάμενο Βασίλη Δημάκη: «Γνωρίζουμε ότι δημιουργείται μεγάλο θέμα με αυτή την απόφαση, δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι. Εγώ επικοινώνησα και με τα κεντρικά της Αθήνας και η απάντηση ήταν η ίδια. Δεν μπορεί το γραφείο της Λάρισας να διαθέτει ταμείο. Δεν έχει την υποσδομή όπως και κανένα Γραφείο ΤΑΠΟΤΕ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Ευθύνη έχει ο ΟΣΕ και αυτό συνέβη λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει»

Επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση του ΟΣΕ, μας παρέπεμψαν στον υπεύθυνο των Οικονομικών Υπηρεσιών, αλλά όλο το πρωί κανείς δεν σήκωσε το τηλέφωνο.
Περιμένουμε με ενδιαφέρον μια απάντηση από τον υπεύθυνο όποιος κι αν είναι αυτός.

Ρεπορτάζ: Νάντυ Παπαμήτσου