ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Επιδρομή από χιλιάδες σκαθάρια σε χωριό

Αχαϊα: Επιδρομή από χιλιάδες σκαθάρια σε χωριό
Αμέτρητα σκαθάρια ξεκίνησαν επιδρομή προς το χωριό.
pelop.gr

Χιλιάδες έντομα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο Μετόχι Δυτικής Αχαΐας με ιδιοκτήτες σπιτιών να μην ξέρουν τι να κάνουν.

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην κοινότητα Μετοχίου Δυτικής Αχαΐας όταν αμέτρητα σκαθάρια ξεκίνησαν επιδρομή προς το χωριό. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από το pelop.gr, τα σκαθάρια προχωρούν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση προς το χωριό. Ακόμα δεν έχει απαντηθεί που οφείλεται αυτό το φαινόμενο, αλλά όπως είναι λογικό έχουν αναστατωθεί τόσο οι ιδιοκτήτες του πρώτου σπιτιού που έχει πέσει «θύμα» της επιδρομής, όσο και άλλων γειτονικών κτισμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ταπεινός ενημερώθηκε για το θέμα και επισκέφθηκε το σπίτι του δημότη. Αυτό που διαπίστωσε το χαρακτήρισε «απερίγραπτο». «Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό το πράγμα. Τι να περιγράψουμε; Οι άνθρωποι έχουν το σπίτι τους στο σημείο μια ζωή και πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ξαφνικά εμφανίστηκαν τα σκαθάρια, απογευματινές ώρες. Την πρώτη ημέρα, οι ιδιοκτήτες θορυβήθηκαν και έριξαν φάρμακο. Πρόσκαιρα αυτή η τακτική είχε αποτέλεσμα, αλλά την επόμενη ημέρα τα σκαθάρια επέστρεψαν και ήταν χιλιάδες περισσότερα!», τόνισε αρχικά ο κ. Ταπεινός στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Περιγράφοντας την κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι του Μετοχίου, ο κ. Ταπεινός αναφέρει: «Αφού επέστρεψαν και τη δεύτερη ημέρα τα σκαθάρια, οι άνθρωποι πάλευαν με σκούπες για διώξουν τα έντομα ώστε να μην μπουν μέσα στο σπίτι. Γίνεται χαμός και πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα».

«Προφανώς, το θέμα πρέπει να εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες, καθώς χρειάζεται να μελετηθεί που οφείλεται το φαινόμενο που έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία του Μετοχίου. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας με τον αντιδήμαρχο να επισημαίνει: «Εμείς έχουμε βρει το σημείο που ξεκινούν τα σκαθάρια. Είναι περίπου 150 μέτρα μακριά από το σπίτι, στη θέση “Λάμια” κάτω από ένα γεφυράκι. Ενημερώσαμε άμεσα την Περιφέρεια και υγειονομικές υπηρεσίες για να εξετάσουν το φαινόμενο ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα. Οπως μας μεταφέρθηκε, θα χρειαστεί πρώτα να εξακριβωθεί το είδος του σκαθαριού και μετά το γιατί συμβαίνει το φαινόμενο. Οπως καταλαβαίνετε είναι ανάστατοι οι πάντες στο Μετόχι καθώς ήδη τα σκαθάρια πλησιάζουν δεύτερο σπίτι, ενώ οι κάτοικοι του πρώτου σπιτιού είναι σε απόγνωση», ανέφερε.