ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος - Τούρκος δεκανέας: Δεν του έφτανε ο μισθός για τους μετανάστες

Ρόδος - Τούρκος δεκανέας: Δεν του έφτανε ο μισθός για τους μετανάστες
Πώς ο Τούρκος δεκανέας συνελήφθη στη Ρόδο για διακίνηση μεταναστών 
Eurokinissi/Φωτογραφία αρχείου

Πώς ο Τούρκος δεκανέας συνελήφθη στη Ρόδο για διακίνηση μεταναστών 

«Χειροπέδες» σε Τούρκο δεκανέα πέρασαν οι λιμενικοί στη Ρόδο για διακίνηση μεταναστών. Σύμφωνα με το Mega, το περιστατικό συνέβη στη Ρόδο, όταν ένας στρατιώτης της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας, συνελήφθη για παράνομη διακίνηση μεταναστών προς την Ελλάδα.

Ισχυρίστηκε ότι δεν του έφτανε ο... μισθός

Ο 20χρονος δεκανέας υποστήριξε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, πως δεν του έφταναν «οι 8.000 τουρκικές λίρες» - περίπου 411 ευρώ - που έπαιρνε ως μισθό και έπρεπε να ασχοληθεί και με κάτι άλλο, προκειμένου να αποκομίζει πολλά περισσότερα από αυτή την δραστηριότητα.

Στη συνέχεια, ο Τούρκος δεκανέας συνάντησε μία ομάδα διακινητών, οι οποίοι, του υποσχέθηκαν να του δώσουν 5.000 ευρώ για να κάνει μεταφορά 10 ατόμων από την Τουρκία προς τη Ρόδο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, έμαθε τυχαία γι' αυτή τη μεταφορά, καθώς όταν βρέθηκε σε μια καφετέρια, άκουσε κάποιον που μιλούσε στο τηλέφωνο και αναζητούσε καπετάνιους.

Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε και πήρε ακόμη και δίπλωμα χειρισμού ταχύπλοου, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Κυριακής (13 Νοεμβρίου) ξεκίνησε το ταξίδι, πήρε 10 άτομα, 2 γυναίκες, 4 παιδιά και 4 άνδρες από ένα τουρκικό λιμανάκι απέναντι από τη Ρόδο, με προορισμό το ελληνικό νησί.

Ο Τούρκος στρατιώτης, έφτασε στη Ρόδο και τους αποβίβασε. Ωστόσο, καθώς γυρνούσε πίσω, το ταχύπλοό του υπέστη μηχανική βλάβη -ενδεχομένως λόγω έλλειψης καυσίμων- και αναγκάστηκε να καλέσει το 112, όπου το ελληνικό Λιμενικό κατάλαβε τι συνέωη και προχώρησε στη σύλληψή του 20χρονου, ο οποίος προφυλακίστηκε την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ρόδος: Συνελήφθη Τούρκος δεκανέας - Προσπάθησε να περάσει μετανάστες

Κως: Νεκρός ένας άνδρας από επιχείρηση διάσωσης

Κως: Γονείς χτύπησαν 35χρονο που προσπάθησε να βιάσει 13χρονη μαθήτρια