ΕΛΛΑΔΑ

Νίκη Κεραμέως: Καλύπτεται φοιτητικό επίδομα και voucher

Νίκη Κεραμέως: Καλύπτεται φοιτητικό επίδομα και voucher
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για το φοιτητικό επίδομα
Eurokinissi

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για το φοιτητικό επίδομα τονίζοντας ότι η χορήγησή του θα έχει αναδρομική ισχύ

Για την αύξηση στο φοιτητικό επίδομα μίλησε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και μετά, τα 1.000 ευρώ αυξήθηκαν κατά 50%, στα 1.500 ευρώ και αυτομάτως. Όσοι είχαν λάβει τα 1.000 ευρώ θα λάβουν επιπλέον 500 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως, τονίζοντας ότι η χορήγηση του επιδόματος αυτού έχει αναδρομική ισχύ.

Μάλιστα σημείωσε ότι «εάν κάποια παιδιά συγκατοικούν και επιλέγουν να πάρουν μισθωτήριο δύο ή τρεις φοιτητές, παίρνει 2.000 ευρώ ο καθένας. Πρόκειται για 50.000 δικαιούχους».

«Για τα τρία ακριτικά μας Πανεπιστήμια, Αιγαίου, Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε διευρύνει τα εισοδηματικά κριτήρια, αντί για 30.000 ευρώ στις 40.000 ευρώ. Για να αυξηθεί το φοιτητικό επίδομα, δόθηκαν 25.000.000 ευρώ παραπάνω», πρόσθεσε.

Επιπλεόν, η κυρία Κεραμέως επισήμανε ότι έκλεισε ο κύκλος του «voucher» για μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, καθηγητές και -όπως είπε- δόθηκαν πάνω από 660.000 επιταγές 200 ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό.

«Περνάμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας και για τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.

Επιπλέον, η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις φοιτητικές εστίες καθώς μέσω του ΣΔΙΤ «δρομολογούνται 8.150 νέες κλίνες σε φοιτητικές εστίες πέντε πανεπιστημίων της χώρας. Για να δώσουμε άλλη μία λύση στην οικογένεια, στους φοιτητές. Αξιοποιούμε πλήρως το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΣΔΙΤ».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις

Επιταγή ακρίβειας και επίδομα παιδιού: Ποιοι και πότε θα τα πάρουν

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι πότε οι αιτήσεις - Βήμα βήμα η διαδικασία

Φοιτητικό επίδομα: Οι αλλαγές - Τι ισχύει για όσους συγκατοικούν