ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο: Άκυρη η προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός ανάμεσα σε Κρήτη και Κάσο: Άκυρη η προειδοποίηση για τσουνάμι
INTIME

«Δεν υπάρχει πλέον περίπτωση για τσουνάμι» ανέφερε ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, ακυρώνοντας έτσι την προειδοποίηση που είχε εκδοθεί το βράδυ μετά τον ισχυρό σεισμό μεταξύ Κρήτης και Κάσου.

Την προειδοποίηση για τσουνάμι που δόθηκε τα ξημερώματα, ακύρωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μετά τον σεισμό 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο Ευθύμης Λέκκας ανέφερε ότι «ο σεισμός αυτός εντάσσεται στην οπισθοχώρα του ελληνικού τόξου και κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το μεγάλο βάθος της τάξης των 80 χλμ. Παρ όλα αυτά έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη ακτίνα στην επιφάνεια». Ο καθηγητής εξήγησε ότι οι σεισμοί αυτοί δεν έχουν πλούσια μετασεισμική ακολουθία και δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει σημαντική συνέχεια και ότι έχουν σημειωθεί μόνο δύο μικροί μετασεισμοί.

Μετά το σεισμό μάλιστα είχε εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία όπως ανέφερε ο καθηγητής, ακυρώνεται. «Δεν υπάρχει πλέον περίπτωση για τσουνάμι, γι αυτό και ακυρώνεται η προειδοποίηση. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» τόνισε ο κ. Λέκκας.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.