ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Τον εξαπάτησε μέσω διαδικτύου και του έδινε και συμβουλές

Λαμία: Τον εξαπάτησε μέσω διαδικτύου και του έδινε και συμβουλές

Λαμία: Η αγγελία πώλησης αυτοκινήτου που έκρυβε μία καλοστημένη απάτη

Θύμα ενός επιτήδειου απατεώνα έπεσε γνωστός επαγγελματίας στη Λαμία, ο οποίος απάντησε σε μία αγγελία πώλησης αυτοκινήτου στο διαδίκτυο.

Το αυτοκίνητο ήταν ένα Smart 450 πετρέλαιο και μάλιστα στην πολύ καλή τιμή των 2.100 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο απατεώνας κατάφερε να τον πείσει να του προπληρώσει το αμάξι, αφού του έστειλε ακόμη και την ταυτότητά του, αλλά και διάφορα άλλα στοιχεία προκειμένου να κάμψει οποιαδήποτε αμφιβολία ότι επρόκειτο για απάτη.

Οι συμβουλές του απατεώνα

Σαν να μην έφτανε αυτό στο τέλος του έκανε και κήρυγμα στέλνοντας του το παρακάτω εκπληκτικό μήνυμα: «… η συμβουλή μου είναι ποτέ μην αγοράσεις αυτοκίνητο ή οτιδήποτε άλλο χωρίς να το δεις στο λέω ξεκάθαρα, όλα ήταν ψέματα, ζητώ συγνώμη, γιατί και εγώ είμαι κάποιος που έχει πρόβλημα υγείας και για αυτό έγινα απατεώνας χίλια συγνώμη φίλε μου»!!!

Πριν βιαστεί κανείς να κατηγορήσει το «θύμα» της υπόθεσης ως ευκολόπιστο, θα πρέπει να τονισθεί ότι η απάτη είναι ιδιαίτερα καλοστημένη με φωτογραφίες από αληθινά προς πώληση οχήματα, ενώ ο απατεώνας δε διστάζει να χρησιμοποιεί φωτογραφίες πραγματικών προσώπων στο ψεύτικο προφίλ του, ώστε να πείσει τον υποψήφιο αγοραστή να τον εμπιστευτεί!

Μάλιστα στην Ασφάλεια Λαμίας που προσέτρεξε ο Λαμιώτης επαγγελματίας, τον ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να έχει πουληθεί 6-7 φορές!

Ο απατεώνας όμως χρησιμοποιεί συγκεκριμένο λογαριασμό Τράπεζας (Εθνικής) με Ρουμάνικο γυναικείο όνομα, που υποστηρίζει ότι είναι η γυναίκα του, ενώ στα θύματά του, στέλνει και την αστυνομική του ταυτότητα (;) που υποτίθεται έχει εκδοθεί στην Ερμούπολη της Σύρου.

Είναι πολύ εύκολο για τις διωκτικές αρχές να εντοπίσει πως και ποιοι χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και φυσικά τα ηλεκτρονικά ίχνη αυτών που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς στο ίντερνετ.

Σημειώνεται ότι τις περισσότερες φορές οι απατεώνες ζητούν μικρότερα ποσά με τη μέθοδο «Λεφτά στο Λεπτό», για να μη δίνουν δικό τους λογαριασμό.

Ποινές χάδι

Η δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά τις απάτες, τις αξιολογεί ανάλογα το οικονομικό μέγεθος, ενώ ακόμη κι αν οι απατεώνες εντοπιστούν και συλληφθούν, αφήνονται ελεύθεροι με αναστολή και φυσικά συνεχίζουν τη δράστη τους, καθώς πρόκειται για πλημμέλημα.

Ακόμη κι αν βρεθεί αστυνομική υπηρεσία που θα έχει την υπομονή να συγκεντρώσει κάμποσες απάτες του ιδίου προσώπου και να τον παραπέμψει για εξακολουθητική παράνομη δράση, οι ποινές επιεικώς είναι «χάδι» αφού σε λίγους μήνες είναι και πάλι ελεύθερος!

Για αυτό ΜΗΝ εμπιστεύεστε ηλεκτρονικές συναλλαγές και στοιχεία που εύκολα παραποιούνται ψηφιακά. Μην εμπιστεύεστε υποτιθέμενες ευκαιρίες στο διαδίκτυο, καθώς έχει πλημμυρίσει από απατεώνες που έχουν στόχο το εύκολο κέρδος.

Ελέγξτε τα στοιχεία του ανθρώπου που συνδιαλέγεστε με κάθε πρόσφορο τρόπο και περιμένετε να τα δείτε με τα μάτια σας ή να τα πιάσετε στα χέρια σας (αντικαταβολή) τα πράγματα που θέλετε. Υπάρχουν άλλωστε πιστοποιημένα ιντερνετικά μαγαζιά και επίσημες επιχειρήσεις που παρέχουν πραγματικές υπηρεσίες και προϊόντα για να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε επίσης:

Νέα τάση στο Tiktok: Εξαπατούν ντελιβέραδες με εικονικά φιλοδωρήματα

Συνελήφθη Γερμανός για απάτη-«πυραμίδα» 28 εκατ. ευρώ με 2.000 θύματα

Ηράκλειο: Για απάτη μαμούθ σε βάρος του Δημοσίου κατηγορούνται 5 άτομα