Ρεπορτάζ Newsbomb.gr

ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος: Παραδειγματική τιμωρία για όποιον κάνει κακό σε παιδιά

Γιαννόπουλος: Να τιμωρηθεί παραδειγματικά όποιος κάνει κακό στα παιδιά
Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.
eurokinissi.gr

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις καταγγελίες στην Κιβωτό του Κόσμου, αλλά και στις δομές φιλοξενίας παιδιών.

Το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, αλλά και στις δομές φιλοξενίας παιδιών.

O Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε πως «όποιος από αυτούς που προστατεύουν παιδιά κάνει κάτι κακό θα τιμωρηθεί παραδειγματικά». Επιπλέον, αναφέρθηκε στους ελέγχους, αλλά και την εποπτεία που πρέπει να υπάρχει στις δομές που φιλοξενούν παιδιά.

«Αυτό που γίνεται είναι ανθρωποφαγία, βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Αυτοί οι άνθρωποι που έχουν συμπεριφερθεί με άσχημο τρόπο στα παιδιά πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

Σχετικά με τον έλεγχο στις δομές φιλοξενίας παιδιών τόνισε: «Όλοι πρέπει να ελεγχόμαστε και να έχουμε κανόνες κάτω από ουσιαστική εποπτεία. Φορείς που έχουν να κάνουν με παιδιά πρέπει να έχουν εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο περιστατικό με την μαγείρισσα του «Χαμόγελου του Παιδιού» την οποία και απέλυσε αφού ενημερώθηκε ότι έβαλε πιπέρι στο στόμα ενός ανήλικου. Σύμφωνα με τον ίδιο η συμπεριφορά αυτή είναι κακοποίηση και γιαυτό τον λόγο οδήγησε τη γυναίκα στην εισαγγελέα ενώ απέλυσε την υπεύθυνη βάρδιας και την υπεύθυνη του σπιτιού. Ωστόσο οι τρεις αυτές γυναίκες βρήκαν αμέσως δουλειά σε άλλο φορέα.

Τέλος αναφερόμενος στο νομοθετικό πλαίσιο και στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα ο ίδιος ανέφερε ότι «το δικαστήριο είναι αρμόδιο να αλλάξει τη διοίκηση και να ελέγχονται οι οργανισμοί».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Σχετικές ειδήσεις