ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Πάνω από 50 εκατ. ευρώ οι δωρεές σε 9 χρόνια

Κιβωτός του Κόσμου: Πάνω από 50 εκατ. ευρώ οι δωρεές σε 9 χρόνια
Η «Κιβωτός του Κόσμου» είχε έσοδα από δωρεές 6 εκατ. ευρώ ετησίως
Intime News

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είχε έσοδα από δωρεές 6 εκατ. ευρώ ετησίως - «Φύλλο και φτερό» κάνουν τα οικονομικά της ΜΚΟ οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας

Συνεχείς είναι οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας για να ελεγχθούν τα χρήματα από τις δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά και αν γινόταν ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αρχικά η Οικονομική Αστυνομία μετέβη στο λογιστήριο της «Κιβωτού του Κόσμου» για ελέγχους. Από τα γραφεία της δομής παρέλαβαν όλα τα λογιστικά και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία,η Κιβωτός του Κόσμου έχει τζίρο από το 2014 έως σήμερα περίπου 5 με 6 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται κυρίως από δωρεές.

Αυτό σημαίνει ότι η «Κιβωτός του Κόσμου» από το 2014 έως σήμερα έχει έσοδα πάνω από 50 εκατ. ευρώ από δωρέες. Γι' αυτό και μετά τους ελέγχους στον Κολωνό και στη δομή της Χίου, γίνονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί η ροή του χρήματος και κυρίως να γίνει σύγκριση σχετικά με το πού πήγαν τα χρήματα που μπήκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Επίσης, οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας που κάνουν τώρα τους ελέγχους θέλουν να δουν αν υπάρχουν εικονικές ροές χρημάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν «φύλλο και φτερό και φτερό» όλα τα οικονομικά στοιχεία του πρώην διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού» αλλά και των υπαλλήλων που ελέγχονται. Μάλιστα, τονίζουν ότι θα κάνουν όσες έρευνες χρειάζεται, προκειμένου να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης.

«Όπου μας πάει η έρευνα», ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός της Οικονομικής Αστυνομίας. Υπολογίζουν ότι η έρευνα θα κρατήσει περίπου 2-3 μήνες. Ταυτόχρονα όμως κάνουν έρευνα και άλλες οικονομικές υπηρεσίες όπως η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η ΑΔΑΕ. Η «αρχή για το ξέπλυμα» θα ελέγξει πρόσωπα και μπορεί για παράδειγμα να μπλοκάρει και λογαριασμούς ατόμων. Η ΑΔΑΕ θα κάνει φορολογικό και διοικητικό έλεγχο.

Πάντως, ο πατήρ Αντώνιος επιμένει να υποστηρίζει ότι «δεν έχω κάνει κανένα κακό σε κανένα παιδί» και παραμένει μόνος σε ένα δωμάτιο με τις Αρχές να γνωρίζουν πού είναι και να τον έχουν ενημερώσει να μην απομακρυνθεί γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον καλέσουν.

Σχετικές ειδήσεις