ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Οι μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων της οικιακής βοηθού

Ρόδος: Οι μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων της οικιακής βοηθού

Ρόδος: Η 45χρονη που εργαζόταν ως αποκλειστική, μετά την απολογία της κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, για τη δολοφονία της κατάκοιτης ηλικιωμένης στην περιοχή Καλυθιές.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ρόδου μετά την πρόσφατη δολοφονία της 75χρονης γυναίκας από την οικιακή βοηθό που είχε αναλάβει την φροντίδα της.

Δεν υπήρχαν εξάλλου ενδείξεις, πως το πρωί της Δευτέρας οι γείτονες θα ξυπνούσαν και θα ανακάλυπταν πως η ηλικιωμένη είναι νεκρή.

Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μίλησαν συγγενείς των θυμάτων για την 45χρονη με τις μαρτυρίες τους να είναι αποκαλυπτικές.

Συγκεκριμένα, ο γιος ηλικιωμένης μίλησε στην εκπομπή αναφέροντας πως η αποκλειστική πρέπει να «βρίσκεται σε σύγχυση», καθώς η μητέρα του δεν μπήκε στο νοσοκομείο ούτε για το ζάχαρο, ούτε για κάτι άλλο, αλλά λόγω κορονοϊού, καθώς νόσησε στις αρχές του 2022. Σχετικά με το πως προσέλαβε την 45χρονη, ανέφερε πως γνωστή της οικογένειάς του ήταν εκείνη που τους τη σύστησε ως οικιακή βοηθό.

Ο γιος της ηλικιωμένης στη Λέρο που ομολόγησε ότι σκότωσε η 45χρονη οικιακή βοηθός μίλησε επίσης στο Φως στο Τούνελ λέγοντας πως είναι συγκλονισμένος, από όσα έχουν μαθευτεί, ενώ για τη σχέση με την γυναίκα λέει, πως η οικιακή βοηθός δεν φρόντιζε τη μητέρα του, αλλά είχε πάει επίσκεψη στο σπίτι την ημέρα που εκείνη βρέθηκε νεκρή.

Η 45χρονη που εργαζόταν ως αποκλειστική, μετά την απολογία της κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, για τη δολοφονία της κατάκοιτης ηλικιωμένης στην περιοχή Καλυθιές της Ρόδου.

Η κατηγορούμενη, προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας και υπέβαλε προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις της και έγγραφα από τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικά ιδρύματα της Λέρου, της Κρήτης και της Κύπρου.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ασχολήθηκε με την υπόθεση, μεταδίδοντας την ομολογία της γυναίκας με περιγραφές που σοκάρουν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η οικιακή βοηθός πρόκειται να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού και εκεί θα διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της, τις πρώτες πρωινές ώρες, άκουγε συνεχώς μια φωνή να της λέει «λύτρωσέ την, λύτρωσέ την, υποφέρει» και ξεκίνησε να βλέπει και σκιές να περιφέρονται στο χώρο. Οι φωνές, όπως είπε, της ζητούσαν να λυτρώσει την κατάκοιτη γυναίκα.

Την πλησίασε στο κρεβάτι, έβαλε το χέρι της στο στόμα της ηλικιωμένης και στη συνέχεια της έκλεισε τη μύτη με σκοπό να την πνίξει. Στη συνέχεια έπιασε ένα μαξιλάρι και ολοκλήρωσε την πράξη της, όπως περιέγραψε. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί κάλεσε η ίδια την Αστυνομία.

Να σημειωθεί πως η 45χρονη ομολόγησε ακόμη τρεις φόνους ανήμπορων ηλικιωμένων γυναικών σε βάθος 11 ετών.

Όσα κατέθεσε στην Αστυνομία συμπίπτουν με τα ευρήματα του ιατροδικαστή Ρόδου στο πρόσωπο του θύματος από το χέρι της δράστιδος, σύμφωνα με τον οποίο, ο θάνατός της ηλικιωμένης οφείλεται σε «πνιγμονή διά αποφράξεως των στομίων των αεροφόρων οδών».

Στην πρώτη εξέτασή της η οικιακή βοηθός σόκαρε τους αστυνομικούς, αφού προχώρησε στην ομολογία τριών ακόμη φόνων ανήμπορων ηλικιωμένων γυναικών. Μία το 2011 στην Λέρο, άλλες δύο το 2022 στη Ρόδο, καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του γιου της, το 2002, όταν το παιδί ήταν ενός έτους.

Προσπάθησε να το πνίξει και τότε συνελήφθη και κατέληξε έγκλειστη αρκετά χρόνια στο ψυχιατρείο της Λέρου.

Σε βάρος της σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες.

Η μία για την ανθρωποκτονία της 75χρονης και άλλες δύο προκαταρκτικές. Η μία για τις δύο ηλικιωμένες στη Ρόδο και η άλλη για την ηλικιωμένη στην Λέρο που θα αποσταλεί στην Εισαγγελία της Κω, λόγω αρμοδιότητας. Οι θάνατοι αυτοί αναμένεται να εξεταστούν ενδελεχώς.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Τοπαλούδης: Στο όνομα της Ελένης δράσεις ελπίδας για τα παιδιά

Ρόδος: Στη φυλακή η οικιακή βοηθός για 4 δολοφονίες

Ρόδος: Στον ανακριτή για τις δολοφονίες η οικιακή βοηθός