ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: «Προσχεδιασμένη δολοφονία» βλέπει η οικογένεια

Σήφης Βαλυράκης: «Προσχεδιασμένη δολοφονία» βλέπει η οικογένεια
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Βέβαιοι παρουσιάζονται οι συγγενείς του Σήφη Βαλυράκη και οι δικηγόροι της οικογένειας, για τον θάνατο του άλλοτε υπουργού του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για εγκληματική ενέργεια που τελέστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τον Ιανουάριο του 2021.

Για μια προσχεδιασμένη δολοφονία κάνουν λόγο τόσο οι νομικοί εκπρόσωποι, όσο και τα μέλη της οικογένειας του Σήφη Βαλυράκη, αναφορικά με τον θάνατο του άλλοτε κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριου του 2021 στην Ερέτρια της Εύβοιας. Μιλώντας στην εφημερίδα «Real News», παραθέτουν νέα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του Σήφη Βαλυράκη, του είχαν στήσει ενέδρα.

«Τον χτυπούσαν για να τον σκοτώσουν. Το σκάφος τους ήταν δεμένο στο λιμάνι την ώρα που ο Βαλυράκης ετοιμαζόταν να πάει για το ψάρεμά του και απέπλευσαν ώστε να τον συναντήσουν στη θάλασσα. Η επίθεση εναντίον του ήταν σκόπιμη», ανέφερε στην εφημερίδα ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της οικογένειας.

«Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν τις συνήθειες και τις κινήσεις του Σήφη. Εκείνο το τριήμερο εκείνος ήθελε να κάνει ψαροντούφεκο με το φουσκωτό του σε σημείο που πήγαινε πολύ συχνά. Το Σάββατο ο καιρός ήταν άστατος, για αυτό βγήκε το μεσημέρι της Κυριακής οπότε δόθηκε το δικαίωμα σε αυτούς που τον παρακολουθούσαν να του στήσουν την ενέδρα πολύ εύκολα», πρόσθεσε.

Ο ίδιος τόνισε πως αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από το αλιευτικό σκάφος των δύο αδελφών μέχρι θανάτου στο πρόσωπο και στο κεφάλι με κοντάρι. Μάλιστα αναφέρει πως υπάρχει και δεύτερος μάρτυρας του περιστατικού και σχεδιασμός από πλευράς κατηγορούμενων. «Δεν αποκλείω να υπήρχε συμβόλαιο θανάτου εναντίον του», υπογράμμισε.

Ο Μανώλης Φωτάκης, επίσης συνήγορος της οικογένειας, υποστηρίζει πως «Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για μια προσχεδιασμένη και πολύ καλά προμελετημένη δολοφονία. Είμαστε πεπεισμένοι για αυτό. Του είχαν στήσει ενέδρα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Γνώριζαν ότι θα βγει για ψάρεμα εκείνη την ημέρα. Επίσης γνώριζαν ότι ήταν το μοναδικό μέρος που πήγαινε και δεν είχε μαζί του όπλο και κινητό τηλέφωνο».

Από την πλυερά του, ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου, υπογράμμισε πως «τα χτυπήματα είναι χτυπήματα μίσους. Δεν μπορείς να τσακωθείς και να δεχθείς τέτοια χτυπήματα, και να περάσει από πάνω σου ολόκληρο σκάφος. Εδώ υπάρχει μια εκτέλεση με συνθήκες θανάτου που ενέχουν πολιτικά κίνητρα».