ΕΛΛΑΔΑ

Στα λευκά η Φλώρινα – Πανέμορφο το χιονισμένο Νυμφαίο

Στα λευκά η Φλώρινα – Πανέμορφο το χιονισμένο Νυμφαίο
kozanimedia.gr

Φλώρινα: Ντύθηκε στα λευκά για πρώτη φορά τον φετινό χειμώνα το χωριό Νυμφαίο, με τους κατοίκους και τους τουρίστες να δείχνουν να το απολαμβάνουν…

Το χωριό Νυμφαίο στη Φλώρινα είναι ορεινός οικισμός που έχει χαρακτηρισθεί από το 1978 ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός». Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί το παρουσιάζουν ως ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης ενώ στον παγκόσμιο διαγωνισμό της U.N.E.S.C.O. διεκδίκησε το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος.

Το Νυμφαίο στη Φλώρινα περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια. Τα τελευταία χρόνια και με τη συμβολή σημαντικών ατόμων που κατάγονται από το χωριό, έχει γίνει πόλος έλξης αξιόλογου τουρισμού.

Δείτε τις εικόνες του kozanimedia.gr

Στην περιοχή δραστηριοποιείται η οργάνωση του Αρκτούρου με ένα περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα και τον λύκο ενάμισι χιλιόμετρο έξω από το χωρίο. Στις εγκαταστάσεις αυτές φιλοξενούνται αρκούδες, οι οποίες έχουν κατασχεθεί από αρκουδιάρηδες και ζωολογικούς κήπους, και αρκετοί λύκοι αντίστοιχα —ζώα για τα οποία θεωρείται αδύνατη η επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον.

Δείτε επίσης βίντεο:

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 26χρονος που παρέσυρε την 21χρονη

Πατέρας 21χρονης: «Η δωρεά οργάνων ήταν θέλημα της Εμμανουέλας»

Κικίλιας - Ριάντ: Στόχος η προβολή της χώρας και ανάπτυξη επενδύσεων