ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός: Πρώην εργαζόμενος επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές

Κιβωτός: Πρώην εργαζόμενος σε δομές επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές
kivotostoukosmou

Πρώην εργαζόμενος της δομής της Κιβωτός του Κόσμου επιβεβαίωσε τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

Κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων που διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση ένας ακόμα πρώην εργαζόμενος στη δομή.

Παράλληλα η εισαγγελική έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, με εφόδους συνεχίζει το έργο της και η οικονομική αστυνομία που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στοιχεία από διάφορες δομές της Κιβωτού του Κόσμου ανά την Ελλάδα με στόχο να μην εξαφανιστούν στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ελεύθερου τύπου, η εισαγγελία θεωρείται πιθανό ότι θα ερευνήσει ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Δεν αποκλείεται τα αδικήματα να διευρυνθούν σε πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της Κιβωτού.

Και αυτό γιατί πρόκειται για αδικήματα κατ’ έγκληση διωκόμενα και ως εκ τούτου για να ξεκινήσει ο έλεγχος αναγκαία προϋπόθεση, σύμφωνα με το νόμο είναι εντός τριμήνου να υποβληθεί μήνυση από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σε εξέλιξη η έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Από το πρωί οι πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν ότι τόσο η Οικονομική Αστυνομία όσο και η Αρχή για το ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Κιβωτού και ότι ήταν ζήτημα χρόνου να ζητηθεί άρση απορρήτου για 15 άτομα. Πρόκειται για τους πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα, τα μέλη του ΔΣ που έχουν αντικατασταθεί από την προσωρινή Διοίκηση καθώς και τους υπευθύνους δομών.

Την ίδια στιγμή στο μικροσκόπιο βρίσκεται καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό παιδιού στη δομή του Βόλου. Η καταγγελία έχει γίνει από παιδαγωγό της δομής του Βόλου που κάνει λόγο για άγριο ξυλοδαρμό εντός της δομής σε ένα από τα παιδιά που φαίνεται να συμμετείχε στη διάρρηξη που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2022 από την δομή του Βόλου και είχαν αρπάξει περίπου 30.000 ευρώ σε μετρητά. Τότε η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τρεις φιλοξενούμενους 16,17 και 18 ετών και ένα από αυτά τα παιδιά φαίνεται ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού μέσα στη δομή.

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο γιος μου ήταν για ώρες με τον πατέρα Αντώνιο»

Νωρίτερα σήμερα η μητέρα του 19χρονου που έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασελγείς πράξεις σε βάρος του μίλησε για τη σχέση του παιδιού της με τον πατέρα Αντώνιο και τόνισε ότι αποκλείεται η πρεσβυτέρα να μην ήξερε τι γίνεται στο δωμάτιο.

Μιλώντας στο OPEN TV η μητέρα του 19χρονου ανέφερε πως γνώριζε όσα συνέβαιναν, όμως δεν μπορούσε να μιλήσει γιατί ο γιος της, τής είχε πει ότι φοβόταν. Σύμφωνα μάλιστα με τη μητέρα του 19χρονου, το παιδί της έμενε για αρκετές ώρες στο ησυχαστήριο με τον πατέρα Αντώνιο. «Δεν μπορώ να πω τίποτα (για τις απειλές). Έχει κόψει την επικοινωνία μαζί μου εδώ και δύο μέρες. Δεν ξέρω, και εγώ ανησυχώ». Σε ερώτηση για το εάν γνώριζε όσα κατήγγειλε το παιδί της, η μητέρα του λέει:

«Σίγουρα, θέλω να δώσω πρώτα κατάθεση στην εισαγγελία και μετά να πω ό,τι θέλετε. Αυτό που είπα σε όλους, θα το ξαναπώ άλλη μια φορά. Δεν γινόταν να μην γνώριζε η πρεσβυτέρα στο ίδιο της το σπίτι τι γινόταν στο δωμάτιο, το ησυχαστήριο του πάτερ όταν ο γιος μου ήταν εκεί πάνω από 8 ώρες την ημέρα κλεισμένος μαζί του».

Στο ερώτημα με ποια δικαιολογία ήταν κλεισμένος μαζί του για ώρες, η μητέρα του 19χρονου απαντά: «Δεν ξέρω, να του μιλάει. Ρωτήστε τους. Εγώ τα ήξερα όλα, ο γιος δεν ήθελε, με κράταγε με νύχια και με δόντια. Δεν ξέρεις τι έχω τραβήξει».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις