ΕΛΛΑΔΑ

Στα δικαστήρια οι γονείς της Έμμας: Ήταν ένα θαύμα, ήθελε να δώσει ζωή

Στα δικαστήρια οι γονείς της Έμμας: Ήταν ένα θαύμα, ήθελε να δώσει ζωή
Οι γονείς της αδικοχαμένης Εμμανουέλας
thestival.gr

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας – «Ο 26χρονος βγήκε για να θερίσει», αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης οι γονείς της 21χρονης Εμμανουέλας, η οποία κατέληξε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της από το αυτοκίνητο με οδηγό 26χρονο Αλβανό που την παρέσυρε και την εγκατέλειψε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, oι γονείς του άτυχου κοριτσιού, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Νίκο Ρουσσόπουλο, βρέθηκαν ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Σκοπός της οικογένειας είναι να προτείνει κι άλλους μάρτυρες, οι οποίοι θα περιγράψουν τα όσα είδαν το μοιραίο βράδυ και θα λειτουργήσουν εις βάρος του 26χρονου οδηγού.

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα θαύμα»

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας περιέγραψε την αδικοχαμένη κόρη της ως ένα «θαύμα» και επανέλαβε πως ήταν επιθυμία της να δοθούν τα όργανά της, σε περίπτωση που έφευγε από τη ζωή.

«Η Εμμανουέλα ήταν ένα θαύμα. Της ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή. Ήταν επιθυμία της», ανέφερε εμφανώς συγκινημένη σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους.

«Ο 26χρονος βγήκε για να θερίσει»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης κοπέλας χαρακτήρισε αμετανόητο τον 26χρονο και τόνισε πως «ο άνθρωπος αυτός δεν βγήκε να οδηγήσει, βγήκε να θερίσει».

«Έχουμε μια εν ψυχρώ παραβίαση με αποτέλεσμα τον θάνατο χωρίς να τον ενδιαφέρει αν θα σκότωνε ή όχι. Ο άνθρωπος όπως οδηγούσε και όπως προκύπτει και από τις μαρτυρίες και από τις κάμερες δεν βγήκε να οδηγήσει βγήκε να θερίσει. Και ενώ κάποιοι έδωσαν ζωή αυτός προτίμησε να δώσει θάνατο».

«Δεν υπάρχει καμία ειλικρινής μεταμέλεια», σημείωσε επίσης ο κ. Ρουσσόπουλος και υπογράμμισε πως «μεταμέλεια θα υπήρχε αν παρέμενε στο σημείο, στον τόπο του ατυχήματος και έκανε κάτι. Απλώς κοίταξε να εξαφανιστεί. Και όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να εξαφανιστεί, δήθεν μετανιωμένος εμφανίστηκε. Άνθρωπος ο οποίος μετανιώνει, μετανιώνει πραγματικά, και δεν προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις».

«Προκλητικά τα όσα λέει ο 26χρονος – Πέφτει σε αντιφάσεις»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, τα όσα δήλωσε ο 26χρονος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή αντιβαίνουν την κοινή λογική.

«Αυτά τα οποία έχει πει ο δράστης είναι προκλητικά, αντιβαίνουν την κοινή λογική, με τη λογική του δράστη οποιοδήποτε είναι εκτός διάβασης πρέπει να τον πατάμε και να τον λιώνουμε δύο φορές στο οδόστρωμα. Και το βασικότερο, έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις. Δεν μπορεί να λέει ότι δεν την είδα αλλά την είδα ότι είχε κινητό. Η την είδες ή δεν την είδες. Ούτε μπορεί να λέει ότι πετάχτηκε ξαφνικά αλλά εγώ την είδα και πριν», δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Την Πέμπτη στα Χανιά η κηδεία

Η κηδεία της 21χρονης Εμμανουέλας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στα Χανιά.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν οι συμβατοί λήπτες των οργάνων της 21χρονης

Τροχαίο Εμμανουέλα: Το σπαρακτικό μήνυμα της μητέρας της

Τροχαίο Εμμανουέλα: Σε Ιπποκράτειο και Ωνάσειο τα όργανα της 21χρονης