ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Αντώνιος: Δεν ακούμπησε τη μισθοδοσία του για 8 χρόνια

Πατέρας Αντώνιος: Δεν ακούμπησε τη μισθοδοσία του για 8 χρόνια

Κιβωτός του Κόσμου: Ούτε μια ανάληψη δεν έχει κάνει εδώ και 8 χρόνια από τον λογαριασμό της μισθοδοσίας του ο πατέρας Αντώνιος, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με το πώς ζούσε έναν απ’ ό,τι φαίνεται πολυτελή βίο.

Όλο και περισσότερα ερωτήματα για τον τρόπο διαβίωσης του πατέρα Αντωνίου προκαλούν οι αποκαλύψεις σχετικά με τους λογαριασμούς του και ενώ η οικονομική αστυνομία «ξετινάζει» τα οικονομικά του ίδιου, της πρεσβυτέρας αλλά και της «Κιβωτού του Κόσμου» ψάχνοντας τι συνέβαινε στο ίδρυμα.

Ως ιερωμένος, ο πατέρας Αντώνιος λαμβάνει από το κράτος 1.250 ευρώ μηνιαίως στον λογαριασμό της μισθοδοσίας. Φαίνεται όμως πως δεν είχε ιδιαίτερη ανάγκη τα συγκεκριμένα χρήματα καθώς ο εν λόγω λογαριασμός παραμένει ανέγγιχτος για 8 χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν είχε πραγματοποιήσει ούτε μια ανάληψη από τον λογαριασμό ο οποίος έφτασε να έχει 120.000 ευρώ. Κάτι που με σειρά του δημιουργεί ερωτήματα σχετικά με το πώς διαβιούσε ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου και μάλιστα όπως αναφέρουν πολλοί με ιδιαίτερη χλιδή.

Ίλιγγος από τον χορό των εκατομμυρίων

Ο χορός εκατομμυρίων γύρω από την Κιβωτό του Κόσμου προκαλεί… ίλιγγο. Τα πρόσωπα στα οποία επικεντρώνονται οι Αρχές είναι συγκεκριμένα, ενώ νέες έρευνες έχουν ξεκινήσει για τη δομή στον Βόλο. Η νέα έρευνα εξετάζει το αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα. Παράλληλα, σάλος προκλήθηκε από την ανεύρεση όπλου στη δομή της Καλαμάτας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχουν οι έρευνες της οικονομικής αστυνομίας, και της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, που έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο κύκλος των ανθρώπων που είχαν εμπλοκή με τα οικονομικά της ΜΚΟ, φτάνει στα 15 πρόσωπα σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star. Μέσα σε αυτόν, ηγετικό ρόλο είχαν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο πατέρας Αντώνιος, η σύζυγός του Σταματία Λεβέντη και η μητέρα του. Τα υπόλοιπα πρόσωπα είναι επτά πρώην μέλη του ΔΣ της Κιβωτού του Κόσμου και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Από αυτά τα 12 πρόσωπα, ξεχωρίζει ένα το οποίο δεν είναι άλλο από τον υπεύθυνο οικονομικών υπηρεσιών της Κιβωτού του Κόσμου. Ο συγκεκριμένος είχε άμεση σχέση και συνεργασία με την πρεσβυτέρα. Σε αυτή έδινε απευθείας αναφορές, ενώ το κεντρικό λογιστήριο της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να συντόνιζε και να επέβλεπε όλα τα λογιστήρια των υπόλοιπων δομών ανά την Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: 500 ευρώ το ελάχιστο ποσό από τις κηδείες

Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες και για τις δωρεές ακινήτων

Κιβωτός: Αποκαλύψεις για τον «τιμωρό» που ήταν μέλος του Δ.Σ.