ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η μητέρα 26χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα

Συγκλονίζει η μητέρα 26χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα

«Ραγίζει καρδιές» η τραγική μητέρα που έχασε την κόρη της από περιτονίτιδα και καταγγέλει ότι πέθανε αβοήθητη.

Σπαρακτικό μήνυμα για δικαίωση στη μνήμη της αδικοχαμένης κόρης της, στέλνει η μητέρα της 26χρονης Μαρίας που πέθανε το καλοκαίρι από περιτονίτιδα.

Η κυρία Χριστίνα καταγγέλει, μιλώντας στο STAR, ότι η κόρη της μετέβη σε τρία νοσοκομεία αλλά κανένα δεν την εξέτασε, με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν στις 25 Ιουνίου του 2022, όταν η Μαρία ένιωσε οξύ πόνο στην κοιλιά. Πήγε στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί την έδιωξαν, καθώς νόμιζαν ότι πρόκειται για περιστατικό Covid. Μέσα σε μία εβδομάδα, πήγαινε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς κανένας να της κάνει εξετάσεις, μέχρι που κατέληξε.

Ο Γολγοθάς της Μαρίας στα νοσοκομεία - «Κανείς δεν την εξέτασε», λέει η μητέρα της

«Ήταν να πάει σε μια θεατρική παράσταση με τους φίλους της. Στη διαδρομή την έπιασε ένας οξύς πόνος χαμηλά και σχεδόν λιποθύμησε. Το αγόρι της την περίμενε, του το είπε και έφυγαν για το Ιπποκράτειο», είπε η μητέρα της και υπογράμμισε ότι εκεί δεν της έκαναν υπέρηχο γιατί δεν είχαν το κατάλληλο μηχάνημα.

Από εκεί, σύμφωνα με τη μητέρα της, την έδιωξαν. Τη Δευτέρα ανέβασε υψηλό πυρετό και την πήγαν στο «Αγία Όλγα». Και από εκεί την «έδιωξαν», λέγοντας στους γονείς της ότι δεν έχει τίποτα.

Λίγες ημέρες μετά, την Πέμπτη, η Μαρία παραπονέθηκε ξανά για ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο. Δεν μπορούσε να ξαπλώσει και πονούσε πολύ. Όπως υποστήριξε η μητέρα της, την πήγαν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», όμως για ώρες κανείς δεν είχε ενημερώσει τους γονείς της για την πορεία της υγείας της.

«Δεν της έβαλαν μέχρι εκείνη την ώρα ούτε αντιβίωση, ούτε ορό. Ήταν στον διάδρομο καθισμένη... Ρώτησα τον γιατρό μήπως χρειάζεται να τη δει κάποιος χειρούργος και εκείνος απάντησε κοφτά "Χειρουργούς δεν έχουμε"», πρόσθεσε η κ. Χριστίνα.

Λίγες ώρες αργότερα οι γιατροί τηλεφώνησαν στους γονείς της Μαρίας και τους είπαν ότι η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Τη διασωλήνωσαν και τη μετέφεραν στο «Λαϊκό Νοσοκομείο» για επέμβαση. Λίγες ώρες μετά τη μετέφεραν στο «Αττικόν» όπου η Μαρία κατέληξε.

Οι γονείς της Μαρίας σήμερα ζητούν να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου της. Κάνουν λόγο για αμέλειες από την πλευρά των γιατρών και αδυνατούν να πιστέψουν πώς ένας νέας άνθρωπος πεθαίνει από περιτονίτιδα εν έτει 2022.

«Να μην χαθούν άλλα παιδιά με αυτόν τον τρόπο», είπε κλαίγοντας η μητέρα της.