ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός: Νέα κατάθεση ανηλίκου για ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος

Κιβωτός: Νέα κατάθεση ανηλίκου για ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος

Μια ακόμα καταγγελία για ασέλγεια κατά ανηλίκου από κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να έχει γίνει στο Βόλο.

Στη δομή του Βόλου φέρεται να μετέβη το τελευταίο 48ωρο, κλιμάκιο του Ανηλίκων το οποίο και πήρε κατάθεση από ανήλικο, φιλοξενούμενο της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στην περιοχή.

Τον ανήλικο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να έδειξε άλλο παιδί σε κατάθεσή του στις Αρχές για την υπόθεση των κακοποιήσεων. Στη δομή του Βόλου είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία του Βόλου, ενώ δεν είναι γνωστό τι ακριβώς περιέγραψε ο ανήλικος πως συνέβαινε. Η προκαταρκτική έρευνα που έχει διαταχθεί για τη δομή σε πρώτο πλάνο έρχονταν οι καταγγελλόμενες κακοποιήσεις, όμως φαίνεται πως υπάρχουν πλέον ακόμα πιο σοβαρές καταγγελίες.

Αυτή είναι η δεύτερη πλέον καταγγελία για ασέλγεια σε ανήλικο και μάλιστα σε βάρος του ίδιου προσώπου της άλλοτε ηγεσίας της Κιβωτού. Σε ό,τι αφορά τους ξυλοδαρμούς στο Βόλο, ως δράστης φέρεται πρόσωπο από τον κύκλο του ιδρυτή της Κιβωτού, πατέρα Αντωνίου. Πρόσωπο το οποίο όπως και άλλοι στενοί συνεργάτες του π. Αντώνιο, απομακρύνθηκαν με απόφαση της νέας διοίκησης της Κιβωτού.