ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ariel - Γιώργος Πατούλης: «Ευτυχώς όλα πήγαν καλά»

Κακοκαιρία Ariel - Γιώργος Πατούλης: «Ευτυχώς όλα πήγαν καλά»
GLOMEX

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του μετά το πέρας της κακοκαιρίας Ariel από την πρωτεύουσα, καθώς δεν υπήρξαν μεγάλες ζημιές - Ο κρατικό μηχανισμός είναι σε επιφυλακή, τόνισε

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την κακοκαιρία Ariel που πέρασε από την πρωτεύουσα αλλά και για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

«Εμείς προφανώς έπρεπε να είμαστε σε επιφυλακή, ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Βεβαίως δεν έχει λήξει ο συναγερμός ετοιμότητας αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε ετοιμότητα, αλλά πάντα με την επιστήμη της μετεωρολογίας θα πρέπει να της δίνουμε τα όπλα να είναι ακόμη πιο έγκριτη. Όσον αφορά στην οδό Χαμοστέρνας και Πειραιώς στον Ταύρο και τα φαινόμενα πλημμύρας που παρατηρούνται, έχουμε ενισχυμένη εποπτεία και με την ΕΥΔΑΠ. Αυτό θέλει μία δεξαμενή ανάσχεσης, υπήρχε μία δεξαμενή αλλά η γη που θα γινόταν δόθηκε και δεν απαλλοτριώθηκε από παλαιότερα χρόνια. Εμείς βρισκόμαστε σε συνεργασία με ένα στρατόπεδο για να γίνει εκεί η δεξαμενή ανάσχεσης, πιστεύω θέλει ένα διάστημα 1 με 2 χρόνια», είπε αρχικά ο περιφερειάρχης.

Master plan για αντιπλημμυρική θωράκιση

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μέσα από ένα master plan όλες εκείνες οι στρατηγικές, ώστε να μην δούμε όλες τις παλιές καταστάσεις των πλημμυρικών φαινομένων παρά ότι η κλιματική κρίση υπάρχει πλέον. Μέσα από αυτά τα master plan εκτελούμε έργα σε όλη την Αττική δημιουργούν καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση. Είναι «κόκκινο σημείο» όμως αυτός ο δρόμος που προαναφέρθηκε, υπάρχουν και άλλα κόκκινα σημεία. Υπάρχουν στο Μενίδι σημεία, στα οποία εκτελούνται έργα πολλών εκατομμυρίων, αλλά και στα δυτικά της Αθήνας. Μεγάλα έργα εκτελούνται και στον φαληρικό όρμο το οποίο όμως έργο δεν είχε δοθεί ολοκληρωμένο, τελείωσε όμως αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Πατούλης.

Αναφορικά με την πρόληψη για τα χιόνια επεσήμανε πως, «Πέρσι περάσαμε μία χιονόπτωση που ήταν πρωτοφανής, ωστόσο είμαστε έτοιμοι αναφορικά με τους περιφερειακούς δρόμους, όπως ήμασταν και τότε με τη μεγάλη χιονόπτωση και το ότι βρέθηκαν πολλά αυτοκίνητα στους δρόμους, τώρα η συνεργασία μας με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ καλή».