ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ariel: Πλημμύρισε η Κατερίνη - Ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Κακοκαιρία Ariel: Πλημμύρισε η Κατερίνη - Ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr
Δρόμοι «ποτάμια» στην Κατερίνη
Newsbomb.gr

Κακοκαιρία Ariel: Δρόμοι «ποτάμια» στην Κατερίνη - Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά και την απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία της περιοχής, μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος στο Newsbomb.gr

Η κακοκαιρία Ariel συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα με τη βόρεια Ελλάδα να είναι αντιμέτωπη με σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου.

Η Πιερία από τις πρώτες πρωινές ώρες μετράει προβλήματα λόγω της ραγδαίας βροχοπτώσεις και των θυελλωδών ανέμων, με τον δήμο να αποφασίζει να κλείσει τα σχολεία για προληπτικούς λόγους καθώς η διέλευση των μαθητών θα ήταν επικίνδυνη.

Ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος μίλησε στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί μέχρι αυτή την ώρα στην πόλη και τα χωριά, τις ζημιές που έχουν γίνει αλλά και την ετοιμότητα του δήμου.

«Έπεσε πάρα πολύ νερό με τεράστια προβλήματα στην παραλία της Κατερίνης, στην Ολυμπιακή ακτή, στην Καλλιθέα. Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, έπεσαν πάνω από 140 χιλιοστά βροχής Είχε να βρέξει τρεις μήνες. Μας ήταν ξαφνικό και απότομο», σημείωσε αρχικά ο δήμαρχος.

Ανέφερε μάλιστα ότι οι βορειοανατολικοί άνεμοι φούσκωσαν τη θάλασσα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή.

Ο κ. Κουκοδήμος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους των κοινοτήτων για τυχόν ζημιές που έχουν σημειωθεί στα χωριά, ενώ στα αισιόδοξα νέα δήλωσε ότι «Ο Πέλεκας ο ποταμός που περνάει από την πόλη είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.».

Το φαινόμενο συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με τον δήμαρχο ενώ όπως τόνισε «Κλείσαμε τα σχολεία καθώς σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και ζημιές σε αυτοκίνητα. Να μην διακινδυνέψουν οι μαθητές, γιατί υπάρχει ένα τεράστιο πάρκο στο κέντρο της πόλης, από όπου περνάνε για να πάνε στα σχολεία. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να μείνουν κλειστά.».

Τέλος ο κ. Κουκοδήμος επεσήμανε ότι «είναι σε ετοιμότητα όλοι, η πολιτική προστασία, η τεχνική υπηρεσία, τα μηχανήματα του δήμου βρίσκονται από το πρωί στους δρόμους. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή. Βρισκόμαστε από τις 3:30 το πρωί στο πόδι.».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube