ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 4χρονης - «Σώστε το παιδί μου»

Κρήτη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 4χρονης - «Σώστε το παιδί μου»
INTIME

Κρήτη: Το κοριτσάκι μετά από κατάποση φυστικιού παρουσίασε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί άμεσα νοσηλεία και βρίσκεται διασωληνωμένη στο Παίδων του ΠΑΓΝΗ σε κρίσιμη κατάσταση

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 4χρονου κοριτσιού που βρίσκεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Παίδων στο Ηράκλειο Κρήτης μετά από κατάποση φυστικιού το οποίο βρέθηκε στον δεξιό της πνεύμονα, προκαλώντας την πνευμονική ανεπάρκεια.

Ο πατέρας του παιδιού από τη Σαντορίνη συγκλονίζει με όσα λέει στον Alpha, όπου περιγράφει τις πρώτες στιγμές όταν αντίκρυσε τους διασώστες στους οποίους φώναζε, «σώστε το παιδί μου γιατί θα το χάσω».

Ανέφερε πως το κοριτσάκι είχε πολύ χαμηλό οξυγόνο στις μετρήσεις που έκαναν και δεν το πίστευαν θεωρώντας ότι έχει πρόβλημα το μηχάνημα.

Ένας από τους διασώστες που παρέλαβαν το παιδί μίλησε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό λέγοντας πως στο αεροσκάφος αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη διασωλήνωση της 4χρονης καθώς «ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το σταθεροποιήσουμε».

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη Σαντορίνη όταν το μικρό κορίτσι έφαγε φυστίκια, τα οποία όμως της προκάλεσαν σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, μπροστά στα έντρομα μάτια των γονιών της.

Το παιδί μεταφέρθηκε με επείγουσα αεροδιακομιδή από την Σαντορίνη στην Κρήτη και στη ΜΕΘ του Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσκομείου Ηρακλείου, όπου παραμένει διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για πνευμονική ανεπάρκεια.