ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Ελέγχονται εξονυχιστικά οι αναδοχές 24 παιδιών

Κιβωτός του Κόσμου: Ελέγχονται εξονυχιστικά οι αναδοχές 24 παιδιών

Εξονυχιστικούς ελέγχους στους φακέλους των παιδιών που φιλοξενήθηκαν στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και δόθηκαν προς αναδοχή ξεκινά η νέα διοίκηση του οργανισμού, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Εκ νέου ανοίγουν οι υποθέσεις αναδοχής των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» ώστε να εντοπιστούν τα παιδιά και να διαπιστωθούν αν και ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν από τον πατέρα Αντώνιο και τους συνεργάτες του. Εάν δηλαδή επρόκειτο για τις προβλεπόμενες διαδικασίες ή για εικονικές.

Κύριο μέλημα των μελών της νέας διοίκησης είναι να διερευνηθεί αν τα παιδιά της Κιβωτού όντως δόθηκαν σε πραγματικούς ανάδοχους γονείς. Κι αυτό διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα παιδιά δόθηκαν σε άτομα της εμπιστοσύνης του πατρός Αντωνίου, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να συνεχίζουν να διαβιούν σε δομές της οργάνωσης.

Τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται από την εφαρμογή της πλατφόρμας anynet, από το 2020 μέχρι και σήμερα, δείχνουν την Κιβωτό να έχει εγκρίνει 24 αναδοχές παιδιών. Πριν από το 2020 δεν έχουμε καταγραφή των αναδόχων, αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Εργασίας στη Real News. «Το νεό νομοθετικό πλαίσιο και η πίεση που ασκήθηκε στις δομές οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Τα παιδιά θα αναζητηθούν, ενώ η έρευνα για τις συνθήκες αναδοχής θα επεκταθεί και σε άλλες δομές» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Βαπτίζονταν ήδη βαπτισμένα παιδιά

Εκτός από τις παράνομες πρακτικές, σε διάφορα θέματα, σε δηλώσεις του προ εβδομάδας, ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο η Κιβωτός να προχωρούσε σε βαπτίσεις ήδη βαπτισμένων παιδιών για να να μπορεί να προχωρήσει σε παράνομες υιοθεσίες. Και αυτό... για τον λόγο ότι από το 2018 και μετά λόγω του νόμου περί υιοθεσιών, ήταν πολύ δύσκολο να δοθούν παιδιά προς υιοθεσία καθώς βρίσκονταν σε μητρώο.

Σχετικές ειδήσεις

Κιβωτός του κόσμου: Τι είπε ο δικηγόρος του πατρός Αντωνίου

Κιβωτός: Γιατί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έχει ακόμα «πολύ δρόμο»

Πατέρας Αντώνιος: «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»