ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το βενζινάδικο - Πώς αντιδρούν οι αστυνόμοι

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το βενζινάδικο - Πώς αντιδρούν οι αστυνόμοι
Η στιγμή που φεύγει ο ανήλικος από το βενζινάδικο

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τα γεγονότα στο βενζινάδικο της Θεσσαλονίκης φέρνει στη δημοσιότητα το newsbomb.gr.

Στο νέο βίντεο, από τις κάμερες του κυκλώματος του βενζινάδικου, φαίνεται ακριβώς η στιγμή που ο 16χρονος φεύγει από το βενζινάδικο, ενώ δεν έχει πληρώσει.

Στη συνέχεια, ο υπάλληλος ειδοποιεί τους αστυνομικούς που επίσης φαίνεται ότι βρίσκονται εντός του χώρου του βενζινάδικου, οι οποίοι αμέσως κινητοποιούνται για να ξεκινήσει η καταδίωξη.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι μας στο youtube:

Το βράδυ της Δευτέρας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο νεαρός έφυγε από βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα που έβαλε. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή, ωστόσο ο ανήλικος οδηγός αγνόησε τα σήματα να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από το κανάλι μας στο youtube

Καθώς έφτασε στη Συμμαχική οδό, επιχείρησε να εμβολίσει περιπολικό, ενώ στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν, έριξαν πυρά.

Τελικά, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο και ακινητοποιήθηκε. Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Χαροπαλεύει ο 16χρονος

Έξω από το νοσοκομείο είναι συγκεντρωμένοι συγγενείς του, με την οργή να ξεχειλίζει και να οδηγεί σε επεισόδια και σύγκρουση με τους αστυνομικούς. Ο 16χρονος, πατέρας ενός παιδιού μόλις 1,5 έτους, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

Οι δικοί του δήλωσαν ότι η καταδίωξη δεν έγινε την ώρα που αναφέρει η αστυνομία και αναρωτιούνται γεμάτοι αγανάκτηση: «Και τι έγινε που δεν πλήρωσε; Έπρεπε να τον σκοτώσουν;».

«Τίποτα δεν έκανε το παιδί, βενζίνη πήγε να βάλει», τόνισε συγγενής του 16χρονου, σημειώνοντας πως υπάρχουν αποδείξεις ότι μέχρι τις 02:30 ήταν με φίλους του. Σημειώνεται ότι η αστυνομία αναφέρει ότι η καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στη 01:00 τα ξημερώματα.

«Κι αν δεν πλήρωσε; Πρέπει να τον σκοτώσει; Παρ’ του τον αριθμό, έλα στο σπίτι, κάνε καταγγελία. Έκανε ένα λάθος, να τον σκοτώσουν;», τόνισε, οργισμένος, ο πατέρας του 16χρονου οδηγού.

Σύλληψη του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομία συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε σοβαρά τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος κρατείται με εντολή εισαγγελέα και αύριο Τρίτη (6/12) αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Τι λέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό

Ομάδα ΔΙΑΣ κλήθηκε από κέντρο Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για να εντοπίσουν το φορτηγάκι του 16χρονου από τον οικισμό Αγίας Σοφίας στο Διαβατά. Όπως λένε οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ άρχισαν να καταδιώκουν το φορτηγάκι, πήγαν δίπλα του και του έκαναν χειρονομίες να σταματήσει.

Ο νεαρός προσπάθησε να ρίξει τις μηχανές 4 φορές κάνοντας απότομα δεξιά – αριστερά, και τράβηξε και χειρόφρενο. Τότε ένας της ΔΙΑΣ πυροβόλησε 2 φορές, μια φορά προς το αυτοκίνητο, έριξε πυροβολισμό ακινητοποίησης και μία στον αέρα. Βρέθηκαν 2 κάλυκες στην περιοχή των πυροβολισμών και μια σφαίρα στο κεφάλι του παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Εκτεταμένα επεισόδια έξω από το Ιπποκράτειο

ΕΛ.ΑΣ.: «Ο ανήλικος αποπειράθηκε να πατήσει τους αστυνομικούς»

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε 16χρονο

Σχετικές ειδήσεις