ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο

Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο. Δύο προσαγωγές. 

Σε δύο ακόμα προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε νέα επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο.

Η επιχείρηση είναι συνέχεια της χθεσινής αντίστοιχης, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις και 4 προσαγωγές στην Δυτική Αττική, που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες και κατά την διάρκεια της νύχτας, λόγω του πυροβολισμού 16χρονου από αστυνομικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ' οίκον έρευνες. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από την ΓΑΔΑ, με την συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

Aστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής