ΕΛΛΑΔΑ

Φως στο Τούνελ: Υπόθεση Άλεξ - Νέες συνταρακτικές μαρτυρίες

Φως στο Τούνελ: Υπόθεση Άλεξ - Νέες συνταρακτικές μαρτυρίες

«Φως στο Τούνελ»: Στην εκπομπή μίλησε ένας σημαντικός μάρτυρας, ο οποίος είχε καταθέσει στις Αρχές τα όσα σοκαριστικά είδε να διαδραματίζονται εκείνο το χειμερινό πρωινό. 

Με την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 11χρονου Άλεξ Μεσχισβίλι ασχολείται απόψε η Αγγελική Νικολούλη και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», επιχειρώντας να εξιχνιάσει ένα έγκλημα που είχε σοκάρει το πανελλήνιο με την εμπλοκή παιδιών στην δολοφονία και εξαφάνιση του παιδιού.

Στην εκπομπή μίλησε ένας σημαντικός μάρτυρας, ο οποίος είχε καταθέσει στις Αρχές τα όσα σοκαριστικά είδε να διαδραματίζονται εκείνο το χειμερινό πρωινό.

Η μαρτυρία του έρχεται να «δέσει» με αυτά που είχαν ομολογήσει αρχικά τα παιδιά στην αστυνομία και είχαν αποκαλύψει στην εκπομπή.

«Τα παιδιά τότε με δυσκολέψανε, γιατί κατέβαινα με ένα φορτηγάκι και ο δρόμος είχε χιόνια. Kαι λέω τι κάνουνε τώρα, θα βγουν μπροστά μου, γιατί τέλειωνε το πεζοδρόμιο σ’ εκείνο το σημείο.

»Σκέφτηκα “πώς θα σταματήσω το φορτηγάκι; Τι κάνουν τα παλιόπαιδα;” Οι τέσσερις κρατούσαν το καρότσι και ο πιο μικρός έτρεχε μπροστά τους. Από αυτό που είδα εγώ, φαινόταν ένα πόδι να εξέχει. “Ωχ” λέω, “ωραίο παιχνίδι διάλεξαν, άμα τους φύγει αυτός στο καρότσι, δε θα μείνει τίποτα”.

»Το καρότσι δεν ήταν οικοδομικό όπως λέγανε. Ήταν από εκείνα τα παλιά του σουπερμάρκετ, χαλασμένο και δεμένο στις ρόδες με σανίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή ωστόσο η μαρτυρία του δεν φάνηκε να κινητοποιεί τις Αρχές.

«Αυτοί είπαν κάποια στιγμή “ναι, βρέθηκε ένα καρότσι σουπερμάρκετ”, αλλά ούτε που του δώσανε σημασία. Φαινόταν για παλιοσίδερο πεταμένο ξέρεις. Τελικά εκείνο ήταν, εγώ δεν είδα οικοδομικό καρότσι. Κατέβαιναν μετά το σπίτι των βλάχων, όπως λέγεται.

»Είναι από πάνω από την πλατεία, που είναι ο πλάτανος. Μετά την στροφή ακριβώς πέτυχα εγώ τα παιδιά. Στο δρόμο για Μπαρμπούτα δηλαδή, εκεί έχει ένα πλακόστρωτο μονοπατάκι, που κατηφορίζει και μπαίνει μέσα στο ποτάμι», πρόσθεσε ο μάρτυρας.