ΕΛΛΑΔΑ

Δάκρυα χαράς στη Λαμία: Έσπασαν τα νερά και γέννησε στο σπίτι

Δάκρυα χαράς στη Λαμία: Έσπασαν τα νερά και γέννησε στο σπίτι

Η γέννηση του παιδιού έγινε θέμα συζήτησης στην πόλη της Λαμίας, με τους γονείς να ζουν μια από τις πιο ξεχωριστές μέρες της ζωής τους

Το «θαύμα» της γέννησης ενός νέου ανθρώπου, έζησε το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου πλήρωμα του ΕΚΑΒ Λαμίας. Η κλήση στο κέντρο ανέφερε τοκετό σε εξέλιξη και στο περιστατικό έσπευσε πλήρης μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό και δύο διασώστες.

Παρουσία και μαιών που είχαν σπεύσει για βοήθεια και φυσικά του πληρώματος του ασθενοφόρου, η μητέρα έφερε στον κόσμο φυσιολογικά, ένα υγιέστατο αγοράκι με κανονικό βάρος και δείκτη Apgar 10, όπως περιγράφει ο γιατρός του ΕΚΑΒ, που έζησε μια ευχάριστη εμπειρία μεταξύ των πολλών δύσκολων αποστολών που λαμβάνουν καθημερινά στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, είναι το τρίτο παιδάκι της οικογένειας. Από την πλευρά του ο γιατρός έδωσε οδηγίες ώστε σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής, να ειδοποιηθεί ξανά η υπηρεσία προκειμένου η λεχώνα και το βρέφος να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο. Από νωρίτερα βέβαια είχαν ενημερωθεί όλοι οι υπεύθυνοι γιατροί εφημερίας του Νοσοκομείου όπως και οι διαβιβαστές βάρδιας του ΕΚΑΒ μαζί με τη διεύθυνση του Παραρτήματος της υπηρεσίας ώστε όλα να πάνε καλά για την ασφάλεια του νεογνού και της μητέρας.

Ο γιατρός με ανάρτησή του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δύναμη της πίστης του στα Θεία, λίγες ημέρες πριν τη γέννηση του Θεανθρώπου, για να έρθει στον κόσμο ένα υγιές μωράκι:

«Το μήνυμα της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού του Ναζωραίου είχε πάντα για μένα ιδιαίτερο νόημα, αλλά εφέτος θα έρθει να επιβεβαιώσει πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η Πίστη μου στα θεία και η βοήθεια που δέχομαι καθημερινά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στα επείγοντα ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Αθηνάς Σοφίας στην αιώνια πόλη της Ρώμης.

Εύχομαι σε όλους ένα πραγματικά δημιουργικό και όμορφο Σαββατοκύριακο με αγάπη ομόνοια και θετική διάθεση παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Είθε όλα τα παιδιά του κόσμου να γεννιούνταν όπως το άρρεν βρέφος σήμερα λίγες μέρες πριν το θαύμα της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Άφησε αφύλαχτο το ταμείο και τα χρήματα έγιναν «καπνός»

Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι του Πειραιά

Λάρισα: Ληστεία σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ με απειλή μαχαιριού