ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας στο Newsbomb.gr: Το ρήγμα στην Εύβοια δεν έχει άλλες δυνάμεις

Λέκκας στο Newsbomb.gr: Το ρήγμα στην Εύβοια δεν έχει άλλες δυνάμεις
Σεισμός στην Εύβοια
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Λίγα λεπτά με τις 10:00 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση στην Εύβοια. Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ήταν καθησυχαστικός και εξήγησε ότι είμαστε σε μετασεισμική φάση. 

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν από λίγο στην Εύβοια, στο ίδιο περίπου σημείο που σημειώθηκε και η χθεσινή που έγινε αισθητή και στην Αθήνα. Ο σεισμός χθες ήταν 4,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ ο τωρινός ήταν 3,7 βαθμών.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα, οι δονήσεις αυτές προέρχονται από το ίδιο ρήγμα και αποτελούν απόηχο των σεισμών της 29ης Νοεμβρίου. Εκτίμησε, δε, ότι πρόκειται για εκτόνωση των τεκτονικών πλακών της περιοχής και πως η σεισμική δραστηριότητα είναι σε αποδρομή.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο Newsbomb.gr, εξήγησε ότι είμαστε σε μετασεισμική φάση και ο χθεσινός σεισμός εκτονώνει τις υφιστάμενες δυνάμεις. Επίσης, ο σημερινός επιβεβαιώνει αυτή τη διαδικασία. «Όλοι οι σεισμοί προέρχονται από το ίδιο κέντρο», επεσήμανε.

Σχετικά με το ρήγμα, ο σεισμολόγος ανέφερε ότι είναι καινούριο με την έννοια ότι δεν το ξέραμε, ωστόσο πλέον με τους σεισμούς έχουν καταφέρει να το χαρτογραφήσουν και το μελετούν καλύτερα.

Τέλος, εκτιμά ότι το συγκεκριμένο ρήγμα δεν θα δώσει μεγαλύτερο σεισμό. «Δεν έχει άλλες δυνάμεις να δώσει κάτι μεγαλύτερο», είπε και τόνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε.

Διαβάστε ακόμα:

Νέος σεισμός στην Εύβοια

Σεισμός Εύβοια: Οι κάτοικοι στους δρόμους-Φόβος για μεγαλύτερη δόνηση

Σεισμός Εύβοια: Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr