ΕΛΛΑΔΑ

Το Λιμενικό διέσωσε 147 ασυνόδευτα ανήλικα τις τελευταίες 15 μέρες  

Το Λιμενικό διέσωσε 147 ασυνόδευτα ανήλικα τις τελευταίες 15 μέρες  

Εκατόν σαράντα επτά ασυνόδευτα ανήλικα διασώθηκαν τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης.

Τα παιδιά «βρήκαν στέγη και προστασία στις δομές που βρίσκονται υπό την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, στις 22 Νοεμβρίου 2022 το Λιμενικό Σώμα διέσωσε ανθρώπους που επέβαιναν σε καράβι στα νότια της Κρήτης που συμπεριλάμβανε 112 ασυνόδευτους ανήλικους με χώρες καταγωγής τη Συρία και την Αίγυπτο, ενώ στις 5 Δεκεμβρίου 2022 διέσωσε ακόμα ένα πλοιάριο στη Μεσσηνία που συμπεριλάμβανε 35 ασυνόδευτους ανήλικους από το Αφγανιστάν.

Οι διασωθέντες παρέμειναν προσωρινά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μαλακάσας και μετά τις απαραίτητες ενέργειες καταγραφής και παροχής βοήθειας μεταφέρθηκαν σε δομές επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), καταλήγει η ανακοίνωση.

Νέοι πόροι 3.912.400 ευρώ διατίθενται από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη στήριξη τοπικών κοινωνιών

Επιπλέον χρηματοδοτήσεις ύψους 3,91 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης σε εννιά Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α` βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο δήμος Ανατολικής Σάμου, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο δήμος Βέροιας, ο δήμος Δυτικής Λέσβου, ο δήμος Κορινθίων, ο δήμος Κυθήρων, ο δήμος Λαρισαίων, ο δήμος Μυτιλήνης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Μυτιλήνη Α.Ε.» επιδοτούνται με 3,91 εκατ. ευρώ συνολικά, για δημοτικά έργα, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών.

Συνολικά έχουν εγκριθεί 134 έργα ύψους 62.007.574,43 ευρώ σε 37 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` και β' βαθμού, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων ανήκει κατά πλειοψηφία στους ΟΤΑ.

Διαβάστε επίσης:

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – 18 συλλήψεις

Θλίψη στη Μυτιλήνη: Πέθανε ο τ. δήμαρχος Σπύρος Γαληνός

Ιερώνυμος: Οι παιδικοί σταθμοί μας είναι σαν τα αυλάκια του νερού