ΕΛΛΑΔΑ

Ίλιον: «Όταν το έλεγαν αυτό… Ήξερα ότι θα αρχίσει ο βιασμός»

Ίλιον: «Όταν το έλεγαν αυτό… Ήξερα ότι θα αρχίσει ο βιασμός»

Ίλιον: Δεν χωρά ανθρώπου νους τη φρίκη που βίωσε ο 15χρονος στα χέρια των συνομηλίκων του στο Ίλιον, ο οποίος έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και φέρεται να απειλήθηκε για να μην μιλήσει.

Ανατριχίλα προκαλούν οι περιγραφές για όσα βίωσε ο 15χρονος στο Ίλιον.

Σύμφωνα με τον 15χρονο και όσα μεταδίδει το Mega, μπροστά στους συστηματικούς βιασμούς του βρίσκονταν και άλλα παιδιά, χωρίς να συμμετέχουν στη βίαιη πράξη. Ο ίδιος έκανε λόγο για τέσσερα κορίτσια.

«Θες κι εσύ;», ήταν η ερώτηση που είχαν κάνει οι κακοποιητές σε ένα από τα κορίτσια.

«Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στο βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει. Είναι 4 κορίτσια. Η (…) είναι 14 χρονών και άλλες δύο είναι 15 χρονών. Για την 4η δεν ξέρω. Αυτά τα κορίτσια δεν τα είχαν ενοχλήσει ποτέ τα αγόρια. Όμως θυμάμαι μια φορά, που μου είπε ένα από τα κορίτσια, ότι όταν συνέβαινε αυτό σε μένα, τα αγόρια την ρώτησαν αν θέλει και αυτή. «Θες κι εσύ;», της είπανε. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό, γιατί δεν τους είπε κάτι για να ενοχληθούν», δήλωσε ο 15χρονος.

Στη συνέχεια ο 15χρονος αποκάλυψε πως μόλις άκουγε μία συγκεκριμένη φράση, τότε καταλάβαινε πως ξεκινούσε το μαρτύριό του.

«Μου έλεγαν: «Πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι». Όταν το έλεγαν αυτό σήμαινε ότι θα άρχιζαν να το κάνουν (σ.σ.: βιασμό). Φώναζα και τους έλεγα: σταματήστε, σταματήστε. Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν», είπε ο 15χρονος και συμπλήρωσε:

«Ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα: «άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ», αλλά συνέχιζε. Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι κι αν έλεγα εγώ».

Συγκλονίζει η μητέρα που ενημέρωσε τους γονείς του 15χρονου για το βίντεο της φρίκης

Μια μητέρα ενημέρωσε τους γονείς του 15χρονου ότι έχει διαρρεύσει το βίντεο της φρίκης. Οι γονείς του 15χρονου μίλησαν με το παιδί, καθώς δεν ήξεραν τίποτα και τότε το παιδί τους εξομολογήθηκε τον εφιάλτη που ζούσε.

Όπως είπε η γυναίκα που ειδοποίησε τη μητέρα του παιδιού, τον απείλησαν τα άλλα παιδιά να μην πει κάτι. «Πήρα τη μάνα του και της είπα αυτό και αυτό, μόλις άκουσα ότι κυκλοφορεί το βίντεο. Δεν ήξεραν τίποτα, δεν τους είχε πει τίποτα το παιδί γιατί τον απείλησαν τα άλλα παιδιά. Έχουμε πάθει σοκ όλοι. Να αφήσουν τα παιδιά να πληρώσουν για αυτό που έκαναν, να κατηγορηθούν», είπε η γυναίκα.

Προφυλακιστέοι και οι άλλοι 2 ανήλικοι

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν δύο ακόμα ανήλικοι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου στο Ίλιον.

Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι άτομα, ενώ έχουν προφυλακιστεί πέντε. Την παραμονή των Χριστουγέννων προφυλακίστηκαν τρεις από τους τέσσερις ανήλικους που κλήθηκαν να απολογηθούν για την ίδια υπόθεση, ενώ ο τέταρτος ανήλικος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανήλικοι στην απολογία τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό σε βάρος του 15χρονου. Μαλιστα, φέρονται να έκαναν λόγο για σεξουαλικές πραξεις στο πλαίσιο του ερωτικού πειραματισμού, με εναλλασσόμενους ρόλους, χωρίς τη χρήση απειλής ή βίας.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τον 15χρονο

Ο 15χρονος μιλώντας σε παιδοψυχολόγο αποκάλυψε τη φρίκη που έζησε στα χέρια των συνομηλίκων του.

Παιδοψυχολόγος: Η παρέα η σταθερή είναι τα 8 αγόρια που μου έχεις αναφέρει; Και εσύ;

15χρονος: Και εγώ και άλλα τέσσερα άτομα.

Παιδοψυχολόγος: Έχουν δει αυτά που έχουν συμβεί σε εσένα;

15χρονος: Και από κοντά και στα βίντεο. Φώναζα και τους το έλεγα κιόλας, σταματήστε, σταματήστε, σταματήστε.

Παιδοψυχολόγος: Και πως σταματούσε;

15χρονος: Όταν το αποφάσιζαν αυτοί.

Όπως περιέγραψε ο 15χρονος, τον ανάγκαζαν να μπει στην εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία με το ζόρι, ακόμα και σηκωτός.

«Ο πελάτης μου δεν συμμετείχε στους βιασμούς», λέει ο δικηγόρο ενός εκ των κατηγορούμενων

Οπαδικές διαφορές «βλέπει» ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορούμενων για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου. Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος Εμμανουήλ Διαμαντάρας, ο πελάτης του βρισκόταν μπροστά σε έναν από τους βιασμούς, αλλά δεν συμμετείχε.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπόρεσα, δεν ήθελα να δω πάνω από μια φορά τα βίντεο. Είναι άρρωστο πολύ.»

Ανέφερε, επίσης, ότι ο πελάτης του «ήταν σε διακοπές, γι’ αυτό δεν συνελήφθη. Έμαθε η οικογένεια ότι πήγαν αστυνομικοί στο σπίτι και την επόμενη ημέρα γύρισε στην Ελλάδα και το παιδί εμφανίστηκε στην Αστυνομία».

«Ο πελάτης μου καθόταν στον καναπέ και έβλεπε, δεν συμμετείχε στη μία από τις δύο φορές που έγιναν πράξεις. Είδε το βίντεο από την άλλη φορά και είπε πως είναι παρόμοιες οι πράξεις», συμπλήρωσε.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι «αυτό που παλιότερα γινόταν με τα παιδιά να κατεβάζουν το παντελόνι ενός πιο αδύναμου παιδιού για να το εξευτελίσουν, επειδή ήξεραν ότι δεν θα μιλούσε, αυτό έγινε σε πιο άγρια μορφή».

Μάλιστα, σε ερώτηση προς τον πελάτη του για το εάν θα έκαναν τα ίδια σε κάποιο κορίτσι, η απάντηση ήταν «φυσικά και όχι».

Σχετικές ειδήσεις