Σούπερ μάρκετ - Mαγαζιά: Ποια είναι ανοιχτά σήμερα, Δευτέρα 2 Γενάρη

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα σήμερα Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου. 
Σούπερ μάρκετ - Mαγαζιά: Ποια είναι ανοιχτά σήμερα, Δευτέρα 2 Γενάρη
eurokinissi
2'

Σύγχυση επικρατεί με την λειτουργία των καταστημάτων σήμερα Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου.

Υπήρξε εντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων και των εμποροϋπαλλήλων με αφορμή τη λειτουργία ή μη των εμπορικών καταστημάτων. Κι αυτό γιατί κάποιες επιχειρήσεις ήθελαν να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματά τους και άλλες ήθελαν να μείνουν κλειστές.

Πάντως κανονικά λειτουργούν σήμερα οι λαϊκές αγορές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Τι ισχύει για τα καταστήματα στις 2 Ιανουαρίου

Η 2α Ιανουαρίου δεν είναι υποχρεωτική αργία αλλά κατ' έθιμο τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά για τους καταναλωτές. Γι΄ αυτό, άλλωστε, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών, ζητεί να κατοχυρωθεί η 2α Ιανουαρίου ως ημέρα επίσημης αργίας στο εμπόριο.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έχουν ανακοινώσει ότι λειτουργόυν κανονικά σημερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου είναι τα ΑΒ Βασιλόπουλος, και τα Lidl ενώ κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα "Σκλαβενίτης" και "Κρητικός".

Eκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα και Smart Park λειτουργούν κανονικά. Όμως, ορισμένες αλυσίδες όπως η Inditex (Zara, Stradivarius, Pull and Bear, Oysho κ.ά.) και η H&M αποφάσισαν να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους (ούτε στα εμπορικά πάρκα), ενώ η Intersport λειτουργεί μόνο δύο καταστήματα.

Κλειστά παραμένουν τα Αττικά Πολυκαταστήματα. Ανοιχτά θα είναι όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Jumbo.

Πότε ανοίγουν τα καταστήματα

Τα καταστήματα θα ανοίξουν για τους καταναλωτές την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, με κανονικό ωράριο λειτουργίας.

Το ωράριο λειτουργίας τη συγκεκριμένη μέρα είναι το ίδιο που ισχύει με όλες τις υπόλοιπες ημέρες, αφού το εορταστικό ωράριο τελειώνει το Σάββατο 31/12 και το λιανεμπόριο επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς.

Σχετικές ειδήσεις

Λαϊκές αγορές: Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα 2 Ιανουαρίου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή