ΕΛΛΑΔΑ

Μέτσοβο: Τραυματισμοί από βεγγαλικά - «Με επανέφεραν με μαλάξεις»

Βεγγαλικά
Επεισοδιακή ήταν οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς στο Μέτσοβο
Intime

Τα βεγγαλικά για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς στο Μέτσοβο δεν πήραν ύψος με αποτέλεσμα να σκάσουν μέσα στον κόσμο και να τραυματίσουν τέσσερα άτομα

Επεισοδιακή ήταν οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς στο Μέτσοβο, όπου από τα βεγγαλικά που έπεσαν τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και η 21χρονη Πένυ Λαϊνιώτη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες από το σημείο μερικά από τα βεγγαλικά δεν πήραν ύψος με αποτέλεσμα να σκάσουν μέσα στον κόσμο και να τραυματίσουν τέσσερα άτομα.

Από τον τρόμο που πήρε η 21χρονη, όπως αναφέρει, έχασε τις αισθήσεις της. Γιατροί που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να επαναφέρουν την νεαρή κοπέλα η οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου.

«Μπορώ να πω ότι αυτό που συνέβη στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου είναι κάτι πρωτόγνωρο. Φυσικά και υπήρχε η αναστάτωση. Έπαθα ένα ισχυρό σοκ» λέει στην ΕΡΤ η 21χρονη.

«Έγιναν όλα τόσο γρήγορα με το που άλλαξε ο χρόνος. Γυρνάω να φιλήσω τους συγγενείς μου, τους γονείς μου και ξαφνικά σκάει στο πόδι μου το βεγγαλικό. Χάνω την ακοή μου στιγμιαία και μετά τις αισθήσεις μου. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Από ό,τι μου είπαν ήμουν αναίσθητη για 10 λεπτά. Ήρθαν αμέσως πανικόβλητοι όλοι να δουν τι συνέβη και μέσα στο πλήθος που έτρεξε προς το μέρος μας, ήμουν τυχερή γιατί ήταν εκεί οι γιατροί οι οποίοι ήταν εδώ πέρα για τις εορταστικές εκδηλώσεις και μια παιδίατρος συγκεκριμένα με μαλάξεις με επανέφερε, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να με μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας. Δεν είχα σφυγμούς, δυστυχώς ήταν τόσο ισχυρό το σοκ».

«Νομίζαμε ότι χάσαμε το παιδί μας»

«Αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Εμείς ερχόμαστε αρκετά χρόνια εδώ στο Μέτσοβο την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό το πράγμα. Τα βεγγαλικά φεύγουν κάθε χρόνο από ένα λόφο που είναι πάνω από την πλατεία. Αντί να πηγαίνουν στον ουρανό, γιατί πάνε πολύ ψηλά αυτά και ανοίγουν σαν βεντάλια, σαν ομπρέλα, χτυπούσαν με δύναμη στον κόσμο που ήταν πάνω από 500 άτομα. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Ήταν παιδιά, ήταν γονείς με παιδιά στην αγκαλιά τους, επικρατούσε ένας πανικός» λέει ο πατέρας της 21χρονης Γιάννης Λαϊνιώτης.