ΕΛΛΑΔΑ

Καταθέτει στην ΕΛ.ΑΣ. ο Ρομά που βασανίστηκε από παρέα Πατρινών

Καταθέτει στην ΕΛ.ΑΣ. ο Ρομά που βασανίστηκε από παρέα Πατρινών

Έρευνα ξεκίνησε η Αστυνομία ύστερα από τη δημοσίευση βίντεο στα social media με αδιανόητες σκηνές με θύμα έναν 35χρονο Ρομά στην Πάτρα.

Ο 35χρονος, ο οποίος είναι πολύτεκνος, μπήκε σε συνεργείο αυτοκινήτων για να πει τα κάλαντα, όπου έπεσε θύμα άγριου bullying και διαπόμπευσης, ενώ κάποιος έφτασε στο σημείο να του βάλει φωτιά.

Το θύμα άρχισε να ουρλιάζει και να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά. Το αποτρόπαιο θέαμα καταγράφηκε από το κινητό τηλέφωνο κάποιου εκ των συμμετεχόντων στο περιστατικό και στη συνέχεια διακινήθηκε από κινητό σε κινητό.

Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για το συμβάν και ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Ήδη έχουν εντοπίσει τον 35χρονο Ρομά, θύμα της απάνθρωπης επίθεσης, ο οποίος καταθέτει στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης, οι Αρχές έχουν ήδη βρει το δρόμο στον οποίο βρίσκεται η επιχείρηση αυτοκινήτων όπου έγινε το συμβάν. Πρόκειται για την οδό Γλαύκου, όπου βρίσκονται πολλά συνεργεία αυτοκινήτων και άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δράστες εργάζονται σε επιχείρηση αυτοκινήτων. Για να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία θα πρέπει το θύμα να καταθέσει μήνυση. Ωστόσο, εάν τα αδικήματα που προκύπτουν από το περιεχόμενο του βίντεο κριθούν ότι εμπίπτουν στις διατάξεις για τις πράξεις με ρατσιστικό κίνητρο, τότε η διαδικασία μπορεί να κινηθεί αυτεπάγγελτα.