ΕΛΛΑΔΑ

Γρεβενά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 6χρονο Θωμά

Νοσοκομείο Πάτρα
Σε κλίμα οδύνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή (8/1) η κηδεία του 6χρονου Θωμά
Intime News

Η νεκρώσιμος ακολουθία του 6χρονου, που μετά τον θάνατό του αναμένεται να χαρίσει ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας καθώς τα όργανά του δωρίστηκαν από τους γονείς του, θα ψαλεί στις 4:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών

Σε κλίμα οδύνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή (8/1) η κηδεία του 6χρονου Θωμά ο οποίος μετά από ανακοπή και γενναία μάχη για την ζωή που έδωσε, τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 4:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

Οι γονείς ζήτησαν αντί για στεφάνια, να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά και δωρεά απινιδωτών στα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Ο πόνος των δύο γονιών που έχασαν πρόσφατα τα παιδιά τους έγινε ελπίδα, και μέσα από τη θλίψη τους έδειξαν μεγαλείο ψυχής και αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους σε ανθρώπους που τα χρειάζονται για να μπορέσουν να ξαναζήσουν.

Η διαδικασία δωρεάς οργάνων του άτυχου 6χρονου από τα Γρεβενά, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου ομάδα γιατρών από Ιταλία και Ελλάδα αφαίρεσαν τα όργανα από το μικρό παιδί για να τα μεταφέρουν στους ασθενείς που περιμένουν αυτό το «δώρο ζωής» σε Τορίνο και Μπέργκαμο.

Το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στη Ιταλία, ενώ οι κερατοειδής και τα νεφρά σε λήπτες στην Ελλάδα. Επί τρεις μέρες το αγοράκι έδινε μεγάλη μάχη για τη ζωή του.

Οι γονείς του 6χρονου, χωρίς δεύτερες σκέψεις, συναίνεσαν στην δωρεά οργάνων και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης ανέφερε στην ΕΡΤ «Υποκλινόμαστε στους γονείς του παιδιού και στον μικρό Θωμά από τα Γρεβενά που θα δώσει ζωή σε άλλα παιδιά που χαροπαλεύουν σε κάποια εντατική».