ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Λέκκας για σεισμούς στην Κρήτη: «Δεν εμπνέει ανησυχία το ρήγμα»

Λέκκας για σεισμούς στην Κρήτη: «Δεν εμπνέει ανησυχία το ρήγμα»

Σεισμός Κρήτη: Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο Newsbomb.gr για τους σεισμούς που ταρακουνούν από το πρωί το Λασίθι - Εφησυχαστικός λόγω του επίκεντρου

Τρεις σεισμοί μέσα σε λίγες ώρες έχουν ταρακουνήσει τη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους από το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου.

Από τις 07:00 το πρωί έχουν γίνει δύο σεισμοί τάξεως των 3,1 και 3,8 Ρίχτερ ενώ λίγο μετά τις 09:00 ακόμα μια σεισμική δόνηση των 4,2 Ρίχτερ έγινε αισθητή στους κατοίκους.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέλυσε το επίκεντρο που δίνει συνεχείς σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ώρες, αλλά φάνηκε αρκετά εφησυχαστικός λόγω του επίκεντρου.

«Είναι μια διέγερση εκεί σε ένα ρήγμα στη λεγόμενη «οπιστάφρο» με σεισμούς μέχρι 4,5 Ρίχτερ. Γενικά δεν περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό. Και να εκδηλωθεί μεγαλύτερος είναι αρκετά μακριά από τις κατοικημένες περιοχές και δεν θα επηρεαστούν καθόλου», είπε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος, τονίζοντας ότι «Δεν εμπνέει καμία ανησυχία».

Σχετικά με την ετοιμότητα των κατοίκων λόγω των συχνών σεισμών που περιτριγυρίζουν το νησί ο κ. Λέκκας δήλωσε ότι συστάσεις δίνονται αλλά «δεν είναι σεισμός που θα προκαλέσει ζημιές. Είναι 30 χιλιόμετρα βόρεια.»