ΕΛΛΑΔΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ξεκινά η επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ξεκινά η επέκταση του φράχτη στον Έβρο
INTIME NEWS

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, συνολικού μήκους 140 χιλιομέτρων

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αποκάλυψε στο Action 24 πως ξεκινά άμεσα ο διαγωνισμός για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, κατά 35 χιλιόμετρα.

«Στις επόμενες μέρες προχωράμε στην υλοποίηση του διαγωνισμού με τα πρώτα 100 εκατομμύρια για 35 χιλιόμετρα σε κεντρικό σημείο. Είναι κρίσιμο το κεντρικό μέρος του ποταμού Έβρου, είναι στους δήμους Σουφλίου και Διδυμοτείχου, διότι πίσω από αυτό το σημείο υπάρχει μια τεράστια δασώδης έκταση. Συνεπώς αν κάποιος περάσει από εκεί τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα».

Θεοδωρικάκος: Επέκταση του φράχτη στον Έβρο η απάντηση στην Τουρκία

Την ώρα που οι Τούρκοι προκαλούν τη χώρα μας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει μέτρα για να σταματήσει το κρεσέντο προκλήσεων. Άλλωστε, ηχηρό μήνυμα από τη Γαύδο έστειλε τα Θεοφάνεια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχε δώσει την απάντησή του στη γείτονα και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας τις προηγούμενες μέρες στον ΣΚΑΪ έστειλε μία ακόμη απάντηση - «χαστούκι» στην Τουρκία. «Είναι οριστική απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί φράχτης 140 χιλιομέτρων στον Έβρο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «στον Έβρο, η Ελληνική Aστυνομία με την παρουσία της, απέτρεψε την παράνομη εισβολή στη χώρα, 256.000 παρανόμων μεταναστών. Έχει αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ και είναι ευθύνη του υπουργείου προστασίας του πολίτη να το υλοποιήσει, να κατασκευαστεί ο φράχτης σε όλο το μήκος του ποταμού Έβρου, δηλαδή στα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία. Είναι ένα συνολικό μήκος 140 χιλιόμετρα.

»Η άμεση απόφαση που υπάρχει είναι η κατασκευή των πρώτων 35 χιλιομέτρων στο κεντρικό σημείο, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ, το ο οποίο το υπουργείο προστασίας του πολίτη, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει ολοκληρώσει τη μελέτη και περιμένουμε την τυπική έγκριση του Υπ. Οικονομικών για να κάνουμε έναν γρήγορο και άμεσο διαγωνισμό».

Σχετικές ειδήσεις

Φόβοι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο- Αμείωτες τουρκικές προκλήσεις

Παναγιωτόπουλος: Μέσα στον Ιανουάριο οι συμβάσεις για τους Spike NLOS

Μενέντεζ: Να σταματήσει τους παράλογους εκφοβισμούς της Ελλάδας ο Ερντογάν