ΕΛΛΑΔΑ

Στο «δρόμο» 98 μαθητές Δημοτικού σχολείου στο Αιγάλεω

Στο «δρόμο» 98 μαθητές Δημοτικού σχολείου στο Αιγάλεω
Glomex

Για τέταρτη ημέρα έχουν μείνει οι μαθητές χωρίς πρόσβαση στο σχολείο και χωρίς μαθήματα, καθώς ο ιδιοκτήτης του κτηρίου που πήγαιναν μέχρι προχτές, επιμένει στην έξωση που έχει κάνει.

Χωρίς μαθήματα έμειναν σήμερα για τέταρτη ημέρα οι 98 μαθητές του 9ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, καθώς οι γονείς του αλλού σχολείου στο οποίο αποφασίστηκε να μεταφερθούν, αντιδρούν έντονα επειδή το σχολείο θα έχει πλέον πολλά παιδιά.

Για την ώρα, δεν έχει βρεθεί κάποια λύση, καθώς ο ιδιοκτήτης του κτηρίου που πήγαιναν μέχρι προχτές, επιμένει στην έξωση που έχει κάνει.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, «με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμαρχος με προσωπική του απόφαση αποφάσισε το απόγευμα την μετεγκατάσταση του 9ου Δ.Σ στο χώρο του 14ου Δ.Σ, αυτό δηλαδή που είχε ανακοινώσει πριν τρεις εβδομάδες».

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι το κτίριο του 14ου Δημοτικού Σχολείου δεν μπορεί να στεγάσει 198 μαθητές.

Αναλυτικά, η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω:

Ξαναέβαλαν λουκέτο στο 9ο Δ.Σ και ο Δήμαρχος αποφάσισε την μετεγκατάσταση στο 14ο Δ.Σ!!!

Την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων επέλεξαν οι ιδιοκτήτες για να πετάξουν στο δρόμο τους μαθητές του 9ου Δ.Σ Αιγάλεω. Σήμερα το πρωί γύρω στις 7.00 π.μ ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας έσπασε τα λουκέτα, έβαλε καινούρια και κλείδωσε το χώρο του σχολείου. Έκπληκτοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς βρήκαν στις 8.00 το σχολείο τους κλειστό. Η χαρά, οι ευχές και τα χαμόγελα για το άνοιγμα των σχολείων έγιναν απελπισία, θλίψη και απόγνωση καθώς τα μικρά παιδιά και οι οικογένειές τους δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τελικά με συνοπτικές διαδικασίες ο Δήμαρχος με προσωπική του απόφαση αποφάσισε το απόγευμα την μετεγκατάσταση του 9ου Δ.Σ στο χώρο του 14ου Δ.Σ, αυτό δηλαδή που μας είχε ανακοινώσει πριν τρεις εβδομάδες!!! Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Αιγάλεω, το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφέρεια Αττικής για τη σημερινή τραγική κατάσταση και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο και θέλουν να απαλλαγούν από το σχολείο παρά το ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτηρίου και του οικοπέδου!!!

Από τη δική μας πλευρά για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ!!! Μαζί με τους γονείς και τους μαζικούς φορείς θα το υπερασπιστούμε. Δε θα αφήσουμε να χαθεί άλλο ένα σχολείο στο Αιγάλεω. Θα σταθούμε στο πλευρό των γονέων, των συναδέλφων μας και των παιδιών μας που παλεύουν για το αυτονόητο: ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ!!!! Κάνουμε σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι τα παιδιά μας δεν είναι άψυχα αντικείμενα για να τα μεταφέρει ο καθένας όπου θέλει. Το κτήριο του 14ου Δ.Σ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ 198 μαθητές!!! Δεν θα επιτρέψουμε ο Δήμος να στοιβάξει τους μαθητές των δύο σχολείων σε αίθουσες κλουβιά, χωρισμένες με γυψοσανίδες, σε αίθουσες πρώην αποθήκες, σε αίθουσα εκδηλώσεων χωρισμένη στα δύο και σε ένα προαύλιο που δεν επαρκεί για το σύνολο των μαθητών. Ούτε θα γυρίσουμε πίσω στις βάρδιες…..Εμείς δεν θα θρηνήσουμε άλλο παιδί χαμένο στο χώρο του σχολείου…..

Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, θα αγωνιστούμε ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!!! Τα παιδιά μας δεν θα πεταχτούν στο δρόμο!!! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

- Ο Δήμος Αιγάλεω, το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφέρεια έχουν βαρύτατες ευθύνες!!! Να τις αναλάβουν και να δώσουν λύση ΤΩΡΑ!! Να προχωρήσουν τις διαδικασίες της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης όπως έχει αποφασιστεί, χωρίς άλλες καθυστερήσεις!! Να σταματήσει ΤΩΡΑ η έξωση!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ τα σχολεία που χτυπήθηκαν από το σεισμό του 2019 για τα οποία, για τέταρτη σχολική χρονιά, δεν έχει βρεθεί λύση!!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το 11ο Δ.Σ, το 17ο Δ.Σ, το 7ο Δ.Σ, το Ειδικό Σχολείο, τα νηπιαγωγεία: το Ειδικό, το 15ο και το 28ο, την άθλια κατάσταση των Ειδικών Σχολείων στην Ορυζομύλων.