ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το «παρουσιολόγιο» των πολιτικών προσώπων

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το «παρουσιολόγιο» των πολιτικών προσώπων
Associated Press

Ποια πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να βρεθούν τη Δευτέρα στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ποιοι δήλωσαν… πρόθεση αλλά θα απουσιάζουν.

Εκτός από τα λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από διάφορες περιοχές της χώρας, στην κηδεία θα βρεθούν και μια σειρά από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία μέρα με την ημέρα, αυξάνονται.

Η κυβέρνηση άλλωστε έχει αναβαθμίσει την εκπροσώπησή της στην κηδεία, καθώς αν και αρχικά ήταν γνωστό πως θα εκπροσωπηθεί από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την Παρασκευή ανακοινώθηκε πως στην κηδεία θα βρεθεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Και αυτά δεν θα είναι τα μοναδικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου που θα βρεθούν τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών για την εξόδιο ακολουθία. Εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, θα βρεθεί και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας είναι ακόμα γνωστό πως θα βρεθούν η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως βασιλιάς, αλλά και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης. Σήμερα έγινε γνωστό πως στην κηδεία θα βρεθεί ένας ακόμα βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, ο Περικλής Μαντάς.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, θα βρεθεί στην κηδεία επικαλούμενος τον θεσμικό του ρόλου, ενώ και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας αναμένεται να βρεθεί εκεί, καθώς ο πατέρας του ήταν συμμαθητής του τέως μονάρχη.

Πρόθεση… παρουσίας έχουν δηλώσει ακόμα από τη Νέα Δημοκρατία, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όμως θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας και θα εκπροσωπηθεί από τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου και η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία όμως θα έχει υποχρεώσεις στο Στρασβούργο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, φέρεται να σκέφτεται να δώσει το «παρών», ενώ δεδομένη θεωρείται η παρουσία του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου αλλά και του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Λεωφορεία από Λακωνία - Μεσσηνία

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα ειδικά δρομολόγια των λεωφορείων θα αναχωρήσουν από Αρεόπολη, Γύθειο, Σκάλα και Σπάρτη, νωρίς το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου.

Οι τόποι που θα στείλουν πούλμαν για την κηδεία του τέως βασιλιά, δεν είναι βέβαια τυχαίοι. Πρόκειται για περιοχές που στο δημοψήφισμα του 1974, η επιλογή διατήρησης του θεσμού της βασιλείας και της επιστροφής του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα είχε λάβει τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα στη Λακωνία η βασιλευομένη Δημοκρατία είχε λάβει ποσοστό 59,52%, στη Ροδόπη 50,54%, στη Μεσσηνία 49,24%, στην Ηλεία 46,88% και στην Αργολίδα 46,67%.

Το «πρόγραμμα» της κηδείας

Με μια λιτή ανακοίνωση, η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ενημέρωσε για τα διαδικαστικά της κηδείας, η οποία θα τελεστεί τη Δευτέρα (16/1) στη Μητρόπολη. Σύμφωνα με αυτή, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12:00, ενώ από τις 6:00 το πρωί μέχρι και τις 10:30 η σορός του εκλιπόντος θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Παράλληλα, η οικογένεια ζήτησε από όσους δώσουν το «παρών» αντί για κατάθεση στεφάνου, να κάνουν δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς.

Η ανακοίνωση:

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

AXION HELLAS

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,

ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Σχετικές ειδήσεις