ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: «Κουρεύτηκαν» κατά 60% τα χρέη 70χρονου

Ρόδος: «Κουρεύτηκαν» κατά 60% τα χρέη 70χρονου

«Κούρεμα» χρεών κατά 60% πέτυχε 70χρονος από τη Ρόδο, μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη για δανειοπλήπτη ο οποίος δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να «ελαφρύνει» το χρέος του, αλλά έκανε χρήση δια των δικηγόρων του, της διαδικασίας που του δίνει πλέον ο νόμος για εξωδικαστική ρύθμιση, πετυχαίνοντας μάλιστα ένα υψηλό ποσοστό «κουρέματος»!

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, o 70χρονος είχε οφειλές που είχαν προκύψει από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικό δάνειο που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια και που πλέον, λόγω της οικονομικής κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει, αδυνατούσε να καλύψει.

Έτσι μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών κατάφερε να μειωθούν οι οφειλές του σε 10.000 ευρώ από τα 25.000, με μηνιαία δόση περί τα 123 ευρώ το μήνα.

Ακόμα, σύμφωνα με την απόφαση της ρύθμισης που πέτυχε, προστατεύεται τόσο η κύρια κατοικία του όσο και τα λοιπά περιουσιακά του στοιχεία, ενώ για όσο αυτή διαρκεί, παύουν παντός είδους καταδιωκτικά μέτρα εις βάρος του, όπως προβλέπει ο νέος νόμος.

Ο 70χρονος επικαλέστηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είναι συνταξιούχοι και ότι λόγω χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος, περικοπών και αύξησης του κόστους ζωής, δεν ήταν σε θέση να καλύπτει τις δανειακές του υποχρεώσεις.

Παράλληλα, τα ενήλικα τέκνα του δεν ήταν σε θέση να συνεισφέρουν οικονομικά στη στήριξη αυτού και της συζύγου του, λόγω των δικών τους βιωτικών υποχρεώσεων.

Ως γνωστόν, πλέον ο «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών» έχει υποκαταστήσει το νόμο 3869/2010 για τα «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά» και σε αυτόν μπορούν να ενταχθούν πλέον όσοι ήρθαν σε αδυναμία πληρωμής μετά την κατάργηση του νόμου αυτού, αλλά ακόμα και εκείνοι των οποίων η αίτησή τους στα «Υπερχρεωμένα» απορρίφθηκε εν τέλει από τα Δικαστήρια, οπότε και αναγκαστικά το χρέος τους αναβιώνει.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και επιλογή για αρκετούς πολίτες, οι αιτήσεις των οποίων για ένταξη στα «Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά» έχουν απορριφθεί από τα Δικαστήρια της χώρας και αναζητούν τρόπους να προστατεύσουν εκ νέου την πρώτη τους κατοικία.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στο Ωραιόκαστρο

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η τελική πρόβα στο Α΄ Νεκροταφείο – Ποιοι θα σηκώσουν το φέρετρο

Πάτρα: Φόρτιζε το κινητό του με power bank και πήρε φωτιά