ΕΛΛΑΔΑ

Μοσχάτο: «Στα βίντεο αποδεικνύεται η πρόθεση για αυτοκτονία» λέει η 47χρονη

Μοσχάτο: «Στα βίντεο αποδεικνύεται η πρόθεση για αυτοκτονία» λέει η 47χρονη

Στην Ευέλπιδων οδηγείται η 47χρονη που κατηγορείται για τον θάνατο του 50χρονου λογιστή, που βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στο Μοσχάτο. «Το βίντεο αποδεικνύει ότι είχε πρόθεση να αυτοκτονήσει» λέει η συνήγορος της κατηγορούμενης. 

«Δεν προέκυψε κάποια ομολογία προανακριτικά. Στην πραγματικότητα ο αυτόχειρας της είπε ο ίδιος να ανέβουν, τη βρήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας. Της είπε να πάνε πάνω για να μην έρθουν κι άλλοι» ανέφερε η συνήγορος της 47χρονης μιλώντας στο MEGA.

Η 47χρονη εντολέας της που κατηγορείται για τον θάνατο του 50χρονου λογιστή, οδηγείται σήμερα στην Ευελπίδων. «Η εντολέας μου έψαχνε πράγματι το σπίτι του θύματος. Αν τον είχε πάρει και πριν τηλέφωνο, δεν το ξέρω. Τον έψαχνε όμως. Τον πέτυχε στην είσοδο, της είπε να πάμε πάνω μην έρθουν κι άλλοι. Είχε ξυλοκοπηθεί. Είχε καλέσει το 100 να τον προφυλάξει από ξυλοδαρμό στην επιχείρησή του».

Απαντώντας σχετικά με τα βίντεο που υπάρχουν στη δικογραφία η συνήγορος της 47χρονης Κατερίνα Τσιώνα, ανέφερε: «Υπάρχουν δύο βίντεο στη δικογραφία. Τα έχω δει. Είναι στοιχείο της δικογραφίας, μέχρι να απολογηθούμε δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Στο ένα βίντεο συνομιλούν και προσπαθεί να μάθει πού είναι τα χρήματα. Το άλλο βίντεο που καταγράφει σκηνή από το διαμέρισμα, αντιλαμβάνομαι ότι το κατέγραψε κατά λάθος. Στα βίντεο που υπάρχουν αποδεικνύεται η πρόθεση του αυτόχειρα να δώσει τέλος στη ζωή του. Θα μιλήσουμε στον ανακριτή. Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες για το περιβόητο σκαμνάκι».

Τι φέρεται να έχει πει στην Αστυνομία η κατηγορούμενη

Η ίδια φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως της είχε αποσπάσει ποσό άνω των 200.000 ευρώ και είχε πάει στο οίκημα για να τα ζητήσει πίσω. Ωστόσο, η συζήτηση έλαβε άγριες διαστάσεις και επιχείρησε να τον πνίξει με ένα κορδόνι. Στη συνέχεια εκείνος απείλησε να αυτοκτονήσει και εκείνη τον παρακίνησε να το κάνει.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της 47χρονης κατηγορουμένης, τα ερωτήματα είναι πολλά όπως και το μεγάλο χρηματικό ποσό που φέρεται να είχε δώσει η 47χρονη στον 50χρονο.

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, πάρα πολύ καλό παιδί… Ο άνθρωπος καμία φορά δεν ξέρω σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει και να κάνει κάτι το οποίο και πάλι δεν πιστεύω ότι έχει κάνει», αναφέρει στο MEGA ο συγγενής της κατηγορουμένης και αναρωτιέται και ο ίδιος πού βρήκε τα 200.000 ευρώ. «Το κορίτσι δεν είχε στον ήλιο μοίρα», συμπληρώνει ο συγγενής της 47χρονης.

Από την πλευρά του ο γιος της 47χρονης, μιλώντας επίσης στο MEGA, ανέφερε: «Έχουν πει πάρα πολλά. Δεν έχει κάνει τίποτα η μάνα μου, δεν έχω προλάβει να της μιλήσω, ήταν στην Αστυνομία». Σε ερώτηση που έγινε στον γιο της 47χρονης για τα χρήματα, εκείνος έδωσε την εξής απάντηση: «Δεν χρειάζεται να σας πω, είναι προσωπικό θα το κρίνει η Αστυνομία».

Πάντως, η 47χρονη έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, για τον θάνατο του 50χρονου ασφαλιστή.

Τα δύο βίντεο που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για το έγκλημα στο Μοσχάτο

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται δύο βίντεο, τα οποία είχε καταγράψει η 47χρονη με το κινητό της τηλέφωνο ενώ βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα του 50χρονου στο Μοσχάτο.

Στο ένα βίντεο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται ότι ήθελε να τον στραγγαλίσει με εκείνον να αντιστέκεται. Η 47χρονη φέρεται να είχε βάλει το κινητό της σε ένα τραπέζι και τραβούσε βίντεο.

Στο άλλο βίντεο φαίνεται η 47χρονη να τον βρίζει και να τον καλεί να ομολογήσει ότι τον εξαπάτησε.

Καταγγελία για υπεξαίρεση 65 Ι.Χ. σε βάρος του 50χρονου

Σοβαρή καταγγελία σε βάρος του 50χρονου ασφαλιστή, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο Μοσχάτο, υπεβλήθη στις Αρχές την περασμένη Παρασκευή από εταιρία αυτοκινήτων με υπηρεσίες leasing, με έδρα τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Η καταγγελία ανέφερε ότι ο 50χρονος είχε υπεξαιρέσει 65 αυτοκίνητα της εταιρίας. Μία ημέρα μετά, το Σάββατο, έγινε ο ξυλοδαρμός του 50χρονου στο γραφείο του στην Καλλιθέα, χωρίς να υποβληθούν μηνύσεις και χωρίς να δοθεί συνέχεια στο συμβάν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στον ξυλοδαρμό οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας. Στο Α.Τ. βρέθηκε και η 47χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία, αν και δεν είχε εμπλοκή στα χτυπήματα.

Δύο ημέρες μετά, τη Δευτέρα, απαγχονίστηκε ο ασφαλιστής μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι έφερε οκτώ κατάγματα στα πλευρά (πέντε από την αριστερή πλευρά και τρία από τη δεξιά), τα οποία εκτιμάται ότι προήλθαν από τον ξυλοδαρμό του Σαββάτου. Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης προκαλούν ερωτήματα σε σχέση με το κατά πόσο ένας άνθρωπος που έφερε οχτώ κατάγματα στα πλευρά μπορούσε να δέσει σφιχτά μία θηλιά στο λαιμό του, να δέσει τη θηλιά στο μονόζυγο, να ανέβει στην καρέκλα και να απαγχονιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ως αιτία θανάτου τον «απαγχονισμό διά βρόγχου», ενώ διαπίστωσε ότι σε προγενέστερο χρόνο ο 50χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού (βρέθηκαν εκχυμώσεις σε κεφάλι και μύτη, όπως και εκχύμωση στο αριστερό χέρι).

Πιο αναλυτικά, από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψαν «πιο παλιές εκχυμώσεις στον αριστερό βραχίονα, στο αριστερό ημιθωράκιο. Στο αριστερό σημείο του λαιμού του έφερε μια γραμμοειδή εκδορά που ίσως προέρχεται από το κορδόνι». Ενδιαφέρον παρουσιάζει το συμπέρασμα ότι τα «ίχνη» ξυλοδαρμού φέρονται να προήλθαν σε διαφορετικούς χρόνους. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο 50χρονος ασφαλιστής - σύμβουλος επενδύσεων, δεν είχε χτυπηθεί μόνο το Σάββατο (14/1) στο γραφείο του στην Καλλιθέα αλλά και σε προγενέστερο χρόνο (περίπου σε χρονική απόσταση έως 10 ημερών από τον απαγχονισμό).

Κι αν για τον ξυλοδαρμό του Σαββάτου υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ. εικόνα για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, οι Αρχές ψάχνουν να βρουν ποιος άλλος είχε χτυπήσει και γιατί τον ασφαλιστή τις ημέρες πριν τον απαγχονισμό του. Μία εκδοχή –ίσως και η επικρατέστερη- είναι να πρόκειται για άτομα που του είχαν εμπιστευτεί τα χρήματα τους, χωρίς ο 50χρονος να μπορεί να τους τα επιστρέψει και να θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να τον «πιέσουν».