ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ληστεία καταστήματος με την μέθοδο του ριφιφί - Απέσπασαν μεγάλη λεία

Κατάστημα
Οι δύο δράστες «φορούσαν μάσκες full face και γάντια»
voria.gr

Οι δύο λήστές εισέβαλαν στο μαγαζί του σπάζοντας ένα σημείο τοίχου, ενώ προηγουμένως ξήλωσαν τα καλώδια του τηλεφώνου και τον συναγερμό 

Θρασύτατη διάρρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε κατάστημα ψιλικών στην 25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με λεία τσιγάρα και άλλα καπνικά προϊόντα αξίας άνω των 10.000 ευρώ καθώς, και τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο που ήταν περίπου 1.000 ευρώ.

Οι δράστες που χτύπησαν στις 04:00 τα ξημερώματα είχαν μελετήσει όπως φαίνεται κάθε σημείο του μαγαζιού, ενώ για να μην ηχήσει ο συναγερμός του καταστήματος που είναι συνδεδεμένος με εταιρεία φύλαξης εισέβαλαν όπως δήλωσε στη voria.gr ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ψιλικών, Δημήτρης Δεσπουλάρης πρώτα στην πολυκατοικία και ξήλωσαν όλα τα καλώδια των τηλεφώνων.

Όπως περιέγραψε ο κ. Δεσπουλάρης οι δύο δράστες εισέβαλαν στο μαγαζί του σπάζοντας ένα σημείο τοίχου που είναι φτιαγμένος με γυψοσανίδα και το οποίο δεν είναι ορατό από τον κεντρικό δρόμο.

Πριν εισβάλουν και αφού έκοψαν τα τηλέφωνα του καταστήματος και όλης της πολυκατοικίας έσπασαν το εξωτερικό κουτί του συναγερμού και το βούτηξαν σε ένα κουβά με νερό αχρηστεύοντάς το, ενώ με μια βαριοπούλα έσπασαν ένα σημείο της γυψοσανίδας, ανοίγοντας μια τρύπα από την οποία μπούκαραν στο μαγαζί.

Οι δύο δράστες όπως είπε ο κ. Δεσπουλάρης «φορούσαν μάσκες full face και γάντια» και με την άνεσή τους πήραν όλα τα καπνικά προϊόντα αξίας άνω των 10.000 ευρώ και από την ταμειακή μηχανή «780 ευρώ σε χαρτονομίσματα και 230 ευρώ σε κέρματα».

«Αχρήστευσαν τον συναγερμό γιατί αλλιώς θα χτυπούσε και θα με ειδοποιούσε η εταιρεία φύλαξης και εννοείται ότι αμέσως θα έσπευδα στο μαγαζί μου και θα καλούσα την αστυνομία. Τώρα είχαν πολύ χρόνο να κάνουν την δουλειά τους και να πάρουν σε σακούλες όλα τα τσιγάρα που είχα στο μαγαζί και τα μετρητά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δεσπουλάρης ανέφερε ότι παλιότερα το κατάστημά του, επειδή βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο όμως «λόγω των ληστειών που γίνονται στη Θεσσαλονίκη αποφάσισα να το κλείνω γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα και να το ανοίγω στις 6 το πρωί. Και τώρα έπεσα θύμα διάρρηξης».

«Έχω βάλει στόρια, συναγερμούς, αλλά βρήκαν τρόπο να μπουν στο μαγαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα που μεγαλώνει με ληστείες και διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκης, ενώ το ίδιο βράδυ στη 1 τα ξημερώματα ληστής εισέβαλε με όπλο σε κατάστημα αλυσίδας καφέ στην οδό Εγνατία απειλώντας τον υπάλληλο και αρπάζοντας όσα χρήματα υπήρχαν στο ταμείο.

Νωρίτερα, στις 8 το βράδυ της Τρίτης τρεις ληστές εισέβαλαν σε κατάστημα αγοράς χρυσού στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά και αφού απείλησαν τον ιδιοκτήτη, που πάλεψε σώμα με σώμα μαζί τους, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και άρπαξαν 2.000 ευρώ.