ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνία για τον Τζούλιαν Σαντς: Βρέθηκε το αυτοκίνητο του αγνοούμενου ηθοποιού

O Tζούλιαν Σαντς
O Tζούλιαν Σαντς
ΑΡ

Ο διάσημος ηθοποιός Τζούλιαν Σαντς αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή

Το αυτοκίνητο του Βρετανού ηθοποιού Τζούλιαν Σαντς βρέθηκε κοντά στο σημείο όπου είχε αναφερθεί η εξαφάνισή του. Ο Σαντς εξαφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή (13/1) ενώ έκανε πεζοπορία στην περιοχή Baldy Bowl στα βουνά Σαν Γκάμπριελ, βόρεια του Λος Άντζελες.

Οι κακές συνθήκες εμπόδισαν την έρευνα, αλλά οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχει «σκληρή προθεσμία» για τον τερματισμό της αποστολής. Ο 65χρονος Σαντς είναι γνωστός για ρόλους σε δημοφιλείς ταινίες και τηλεοπτικά δράματα, όπως το «Δωμάτιο με Θέα» το «24» και το «Smallville» Το τμήμα του σερίφη της κομητείας Σαν Μπερναντίνο είπε ότι το όχημά του βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, όπου πιστεύεται ότι το άφησε πριν ξεκινήσει για την πεζοπορία του. Η οικογένειά του το έχει ρυμουλκήσει, πρόσθεσε η αστυνομία.

Χθες Πέμπτη (19/1) αστυνομία είπε ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες εξακολουθούσαν να εμποδίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του και ότι οι αρχές περιμένουν να βελτιωθούν για να ξεκινήσουν νέα έρευνα εδάφους. Οι φίλοι του ηθοποιού έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους μετά την επιβεβαίωση της εξαφάνισής του. Ο Βρετανός ηθοποιός Σάμιουελ Γουεστ έγραψε στο Twitter: «Σας παρακαλώ, ας είναι καλά ο Τζούλιαν Σαντς. Είναι φίλος και έμπνευση. Απαίσια νέα»

Εν τω μεταξύ, ο κινηματογραφικός παραγωγός Κάσιαν Έλγους είπε ότι είναι «συντετριμμένος» προσθέτοντας ότι «είχε πει πολλές προσευχές». Εδώ και εβδομάδες, η Καλιφόρνια πλήττεται από φονικές καταιγίδες και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση συναγερμού.

Ο Σαντς αγνοείται την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, περίπου από τις 19:30 τοπική ώρα. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το αστυνομικό τμήμα είπε ότι είχε ανταποκριθεί σε 14 κλήσεις στο όρος Σαν Αντόνιο, γνωστό τοπικά ως Mount Baldy, και στη γύρω περιοχή. Προειδοποίησε τους πεζοπόρους να «μείνουν μακριά» από αυτή την περιοχή.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ακόμη και έμπειροι πεζοπόροι αντιμετωπίζουν προβλήματα», ανέφερε το τμήμα που αναζητά έναν αλλο πεζοπόρο, έναν Αμερικανό, που χάθηκε στα ίδια βουνά. Την περασμένη εβδομάδα, μια μητέρα τεσσάρων παιδιών, την οποία περιέγραψαν ως έμπειρη πεζοπόρο, πέθανε αφού γλίστρησε πάνω από 500 πόδια κάτω από το όρος Baldy.

Ο Σαντς έχει μιλήσει στο παρελθόν για την αγάπη του για την πεζοπορία και την ορειβασία. Όταν ρωτήθηκε το 2020 τι τον έκανε χαρούμενο, απάντησε: «Να είμαι σε μια κορυφή βουνού, ένα υπέροχο κρύο πρωινό». Γεννημένος στο Γιορκσάιρ, ο Σαντς εμφανίστηκε σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά ήταν ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στο βρετανικό ρομάντζο «Δωμάτιο με Θέα» του 1985 που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό.

Πατέρας τριών παιδιών εμφανίστηκε πρόσφατα στο δράμα Benediction, στο οποίο πρωταγωνιστούσε επίσης ο Peter Capaldi. Ο Σαντς ζει στη γειτονιά του Βόρειου Χόλιγουντ του Λος Άντζελες με τη σύζυγό του, τη συγγραφέα Evgenia Citkowitz. Εχουν δύο παιδιά. Στο παρελθόν παντρεμένος με τη Sarah Sands, πρώην συντάκτρια του προγράμματος Today του BBC Radio 4, με την οποία έχει έναν γιο.