ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός: Μαρτυρία από θύμα του - «Μας έφαγε 135.000 ευρώ»

Ψευτογιατρός: Μαρτυρία από θύμα του -  «Μας έφαγε 135.000 ευρώ»
GLOMEX

Ψευτογιατρός: Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες από θύματα του 65χρονου. Νέα μαρτυρία γυναίκας με σκλήρυνση κατά πλάκας, από την οποία κατηγορείται ότι «έφαγε» 135.000 ευρώ και καταγγέλλεται ότι της χορηγούσε σκευάσματα που περιείχαν νερό και γλυκόζη

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη νέα υπόθεση με τον φερόμενο ως ψευτογιατρό, που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και μαζί με συνεργό του, απομυζούσαν χρηματικά ποσά, με πέντε από αυτούς τους ασθενείς να έχουν καταλήξει.

Η κυρία Ελένη, ένα από τα πολλά θύματα του φερόμενου ως ψευτογιατρού, μίλησε στο MEGA για την περιπέτεια την οποία πέρασε με τον ψευτογιατρό, προκαλώντας σοκ με τα όσα της χορηγούσε ο «γιατρός» και τα χρήματα που της «έφαγε».

«Η περιπέτειά μου ξεκίνησε από το 2016 όταν βρέθηκε στον δρόμο μας αυτός ο άνθρωπος ο οποίος, μας έπεισε ότι στη Γερμανία υπάρχει θεραπεία, και γίνονται καλά οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Πήγαμε στη Γερμάνια με δικά μας έξοδα φυσικά, μας συνόδευσε και ο ίδιος. Έκανε μία εξέταση και η κόρη μου εκεί, και στη συνέχεια της είπαν ο γιατρός και ένας άλλος Γερμανός ότι δεν έχει πρόβλημα και ότι θα γίνει απολύτως καλά. Πήγαμε σε ιατρείο, όχι σε κλινική. Μας είπαν ότι είναι γενετιστής αυτός και τελικά αποδείχθηκε ότι είναι ένας απλός παθολόγος. Ενάμιση χρόνο μας πήρε αυτή η ιστορία και μας «έφαγε» 135.000. ευρώ», ανέφερε αρχικά το θύμα.

«Τα χρήματα τα δίναμε στον ίδιο, για τα φάρμακα. Τα φάρμακα ήταν ενέσιμα και τα έκανε 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάσει τον οργανισμό της να δεχθεί τα βλαστοκύτταρα. Από ότι αποδείχθηκε, γιατί κατέθεσα τα φάρμακα στην αστυνομία, περιείχαν νερό και γλυκόζη», πρόσθεσε στη συνέχεια η κ. Ελένη.

«Με πίστεψε η αστυνομία, του έκανε περιοριστικά μέτρα η αστυνομία να εμφανίζεται 3 φορές τη βδομάδα στο αστυνομικό τμήμα. Στην πορεία κατάλαβα ότι με κοροϊδεύει. Άρχισα να το ψάχνω, είδα ότι ήταν φυσιοθεραπευτής. Εμφανίστηκε μία γυναίκα που έλεγε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ότι θεραπεύτηκε από αυτόν τον γιατρό. Την έκοψε την θεραπεία της κόρης μου στην αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα.

Ψευτογιατρός: Φόβοι για τουλάχιστον 40 θύματα

Συνολικά έχουν γίνει 15 καταγγελίες κατά του 65χρονου, που δήλωνε νευρολόγος και κατάφερε να ξεγελά ανυποψίαστους ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας παρέχοντας δήθεν πρωτοπορειακές θεραπείες έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ωστόσο υπάρχει ανησυχία στην ΕΛΑΣ η οποία εξετάζει με προσοχή την υπόθεση, καθώς η λίστα με τα θύματα ενδεχομένως να μεγαλώσει και να υπάρξουν νέες καταγγελίες μετά και την δημοσιοποίηση των στοιχείων του 65χρονου.

Αστυνομικές πηγές, όπως μετέδωσε το ΜEGA, θεωρούν πως οι καταγγελίες δεν αποκλείεται ακόμα και να τριπλασιαστούν και να ξεπεράσουν τις 40.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο κατά συρροή, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο 65χρονος παραμένει απομονωμένος στο σπίτι του στο Κορωπί χωρίς να έχει δεχθεί επισκέψεις με μόνη εξαίρεση τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια ο οποίος έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει τον 65χρονο.

Παράλληλα οι Αρχές «ξεψαχνίζουν» τα οικονομικά του 65χρονου και θα διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος . Εκτιμάται ότι ο 65χρονος κατάφερε να αποσπάσει 900.000 ευρώ από τις οικογένειες των θυμάτων που μπόρεσε να ξεγελάσει. Συγκεκριμένα η εντολή για διενέργεια της έρευνας έγινε με παρέμβαση του επικεφαλής ε.τ αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Ο εντοπισμός της ροής των χρημάτων, που μπήκαν στο ταμείο του απατεώνα γιατρού, θεωρείται σημαντικό κομμάτι του παζλ.

Σχετικές ειδήσεις