ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία «σαρώνει» την Πιερία - Προβλήματα σε δρόμους και πλημμύρες

Κακοκαιρία
Η κυκλοφορία των οχημάτων να έχει διακοπεί σε ορισμένα οδικά σημεία
Intime

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων σε σημεία της Πιερίας

Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει η επέλαση της κακοκαιρίας, που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, στο οδικό δίκτυο της χώρας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να έχει διακοπεί σε ορισμένα οδικά σημεία της Πιερίας.

Λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία της Πιερίας:

  • στο 12 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα
  • στο 7 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Κονταριώτισσας

Προβλήματα επίσης προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει μέχρι αυτή την ώρα την περιοχή του δήμου Αλμωπίας και συγκεκριμένα την Αριδαία.

Όπως αναφέρει το GRTimes στην Πυροσβεστική έχουν γίνει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 83 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες και ισόγεια καταστήματα με τα οχήματα της υπηρεσίας να βρίσκονται επί ποδός ώστε μεταφέρονται από το ένα περιστατικό στο άλλο έχοντας ολοκληρώσει το έργο σε 22 από αυτές.

Στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα, έχει μεταβεί και ο ίδιος ο δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, ο οποίος με ανακοίνωση ανέφερε πως αύριο Τρίτη (24/1) τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά, όπως επίσης και η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Πολυξένη Νάνου, η οποία σημείωσε ότι συνεργεία του δήμου συμμετέχουν στην προσπάθεια που καταβάλει η Πυροσβεστική και θα συνεχίσουν να είναι σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Μια απέραντη λίμνη το γήπεδο του Αλμωπού

Στο μεταξύ ανυπολόγιστη είναι μέχρι στιγμής η ζημιά που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, στο γήπεδο του ιστορικού Αλμωπού Αριδαίας, ομάδας που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία των ελληνικών πρωταθλημάτων.

«Τα πάντα έχουν πλημμυρίσει. Τα πάντα έχουν καλυφθεί από νερό. Ο αγωνιστικός χώρος, τα αποδυτήρια, ακόμη και τα γραφεία της ομάδας όπου στεγάζονται στις εγκαταστάσεις. Είχαμε έντονο πρόβλημα που προέκυψε από τα φρεάτια καθώς βγαίνει νερό σαν σιντριβάνι ακόμη και από τους νιπτήρες και τα καζανάκια, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο» ανέφερε αρχικά ο γενικός αρχηγός της ομάδας Κώστας Σαμαρόπουλος.

Πρόσθεσε δε, ότι «έχουν καταστραφεί τα πλυντήρια, τα στεγνωτήρια, τα μηχανήματα φυσιοθεραπείας, έχουν καεί υπολογιστές και ενισχυτές ήχου, τα έπιπλα επιπλέουν μέσα στα γραφεία της ομάδας, υπάρχει πρόβλημα με τον ρουχισμό, τα πάντα βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας».