ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Παραμένει στη φυλακή η μητέρα της 12χρονης – Τι καταγγέλλει η θεία της

Σεπόλια: Παραμένει στη φυλακή η μητέρα της 12χρονης – Τι καταγγέλλει η θεία της

Σεπόλια: Ηχηρό «όχι» στο αίτημα της μητέρας να αποφυλακιστεί - Συγκλονίζει η θεία της 12χρονης με τις καταγγελίες της περί αδιαφορίας της πολιτείας.

Δεν ανοίγει η πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού για τη μητέρα της 12χρόνης από τα Σεπόλια, που θα παραμείνει κρατούμενη στο κελί της δίπλα στην προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η μητέρα της 12χρονης δεν έπεισε με τους λόγους που πρόβαλε πως πρέπει να αποφυλακιστεί, την ώρα που η οικογένειά της δια της αδελφής της που κρατάει τη μικρούλα, λέει πως η 12χρόνη νιώθει τύψεις και μιλάει κάθε ημέρα με τη μαμά της.

«Θέλει να πιαστούνε όλοι, δε θέλει κανένας να είναι έξω και έχει πει το παιδί πως θέλει να σώσει όλα τα υπόλοιπα παιδιά να μην ξαναπεράσει κανένα παιδί αυτά που πέρασε. Μιλάει συνέχεια με τη μητέρα της».

Η θεία της 12χρονης, μίλησε στο Mega και συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις της για την σταθερή απουσία της πολιτείας από την 12χρονη.

«Είναι μέσα σε ένα σπίτι κλεισμένο, δεν έχει αλλάξει τίποτα, τρομαγμένη είναι, δεν μιλάει όταν της μιλάει κάποιος, ούτε γεια λέει, δεν πλησιάζει σε άντρα κοντά. Έχουμε πρόβλημα με αυτό και σε γυναίκες δηλαδή, όλους τους φοβάται. Είναι όλη ημέρα μαζί της. Με το παιδί είμαι και εγώ ‘φυλακή’, είμαστε μαζί ‘φυλακή’».

Όπως λέει η θεία της 12χρονης, η μικρή δεν πηγαίνει ούτε σχολείο.

«Τίποτα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Μία φορά την εβδομάδα, 100 χιλιόμετρα από εδώ, από το σπίτι μας, είναι η ψυχολόγος».

Η θεία και η γιαγιά της 12χρονης ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά με τα προβλήματα να είναι ανυπέρβλητα.

«Περιμένω, κάνω υπομονή. Είμαι και εγώ εγκλωβισμένη γιατί αν δε με βοηθήσουνε με το παιδί να γίνει κάτι, δεν μπορώ να φύγω από το σπίτι. Τους παρακαλώ κάθε ημέρα κάτι να γίνει».

Νέα στοιχεία

Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες για τις Αρχές παίρνουν τη μορφή τσουνάμι, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες τυχαία βρέθηκαν και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στο μίνι μάρκετ του Κολωνού.

«Βρέθηκαν τώρα, μετά από τόσο καιρό, ένα λάπτοπ και ένα τηλέφωνο, εμείς φωνάζουμε από την αρχή πως υπήρχε και άλλο τηλέφωνο, εκεί καταλαβαίνουμε όλοι πια ήταν η έρευνα της αστυνομίας. Εμείς είχαμε πει πως είχε άλλο ένα τηλέφωνο το οποίο μιλούσε και είχε τις επαφές του εφόσον μετά από τόσο καιρό βρίσκονται ξαφνικά δύο άλλα, άλλες συσκευές, καταλαβαίνεται πού είναι αυτά που ψάχναμε», αναφέρει η θεία της 12χρονης, συμπληρώνοντας:

«Δεν ξέρω τι γίνεται με τις έρευνες και τι συμβαίνει με ονόματα και διευθύνσεις για ανθρώπους που κάνανε βόλτες και είναι έξω. Ποια έρευνα; Το σπίτι της οικογένειας το διαλύσανε, είναι ακόμα διαλυμένο, το διαλύσανε και δεν ψάξανε τα στοιχεία του θύτη;».

Το μπαράζ αποκαλύψεων για την αδιανόητη αδιαφορία της πολιτείας που έχει αφήσει μόνη της τη μικρή και τη θεία της απαιτεί εδώ και τώρα λύσεις για το παιδί και την οικογένειά του.

Η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, για την απόφαση να μην αφεθεί ελεύθερη η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού.

«Τα μέλη του συμβουλίου είναι τρία αλλά τα δύο ψήφισαν όχι. Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση. Σύμφωνα με τις καταθέσεις του παιδιού, η μητέρα δεν έχει ανάμιξη στην μαστροπεία και μέχρι σήμερα αυτό συνεχίζει να υποστηρίζει το 12χρονο κοριτσάκι. Το ίδιο υποστηρίζουν και κάποιοι από του κατηγορουμένους».

Δείτε το βίντεο από το Mega

Διαβάστε επίσης:

Σεπόλια: Παραμένει στη φυλακή η μητέρα της 12χρονης

Σεπόλια: Η οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η 12χρονη - Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση για τη μητέρα

Σεπόλια: «Θέλω να συμπαρασταθώ στα παιδιά μου» - Αίτημα αποφυλάκισης κατάθεσε η μητέρα της 12χρονης