ΕΛΛΑΔΑ

Ανθή Λινάρδου: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη - «Τα παιδιά έχουν διαβάσει για τη δολοφονία» 

Ανθή Λινάρδου: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη - «Τα παιδιά έχουν διαβάσει για τη δολοφονία» 

Επτά χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία της Ανθής Λινάρδου από τον σύζυγό της, η οικογένειά της περιμένει ακόμα τη δικαίωση.

Αναβολή επ’ αόριστον πήρε η δίκη του συζυγοκτόνου από το Βελβεντό Κοζάνης, που άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Τότε είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς ελαφρυντικά. Σκότωσε την αδικοχαμένη Ανθή, ενώ τα παιδιά τους κοιμούνταν και την έθαψε σε χωράφι του.

Η απόφαση αυτή «λύγισε» τη μητέρα της Ανθής, που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί μαζί με τους συγγενείς της να σταθούν δίπλα στα τρία παιδιά του ζευγαριού. Σήμερα ο γιος της είναι 14 ετών και τα δίδυμα κοριτσάκια τους είναι 12 ετών.

«Τα παιδιά έχουν διαβάσει τα πάντα στο διαδίκτυο για την μητέρα τους και δεν επιθυμούν καμία επικοινωνία με την πλευρά του πατέρα τους», σύμφωνα με όσα αναφέρει το kozanilife, με τη μητέρα του θύματος να δηλώνει: «Τα ισόβια να είναι ισόβια . Κάθε φορά που φεύγω για κάποιο δικαστήριο τα παιδιά νιώθουν ανασφάλεια χωρις εμένα».

Το χρονικό της εγκλήματος που σόκαρε το πανελλήνιο

Ήταν Ιανουάριος του 2016, όταν η Ανθή Λινάρδου έβρισκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της.

Ο 40χρονος τότε αγρότης έπνιξε την 37χρονη σύζυγό του, πάνω σε έναν ακόμη διαπληκτισμό, την ώρα που τα τρία παιδιά της οικογένειας βρίσκονταν στα δωμάτιά τους.

Στην προσπάθειά του να καλύψει τα ίχνη του, φόρτωσε τη σορό της σε φορτηγάκι και την έθαψε στο χωράφι του, μόλις 3 χιλιόμετρα μακριά από το χωριό όπου έμεναν.

Διαβάστε επίσης:

Πώς φρόντιζαν οι Κρητικές τον εαυτό τους πριν από 100 χρόνια

Τραγωδία στην Άρτα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 61χρονο ποδηλάτη

Eκλογή νέου Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι