ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσια παραδοχή από μέλος της ΑΔΑΕ: Έχω δουλέψει για τον Αριστείδη Μπαλτά, είμαι περήφανη γι’ αυτό

Δημόσια παραδοχή από μέλος της ΑΔΑΕ: Έχω δουλέψει για τον Αριστείδη Μπαλτά, είμαι περήφανη γι’ αυτό

Το τακτικό μέλος της ΑΔΑΕ, Κατερίνα Παπανικολάου, είπε πως έχει υπάρξει «νομική σύμβουλος στο γραφείο του Αριστείδη Μπαλτά», ο οποίος και συμμετείχε ως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Σε μια δημόσια παραδοχή πως στο παρελθόν είχε εργασιακή σχέση με πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ προέβη το Τακτικό Μέλος της ΑΔΑΕ, Κατερίνα Παπανικολάου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν έχει εργαστεί σε γραφείο Υπουργού, η κ. Παπανικολάου, που σήμερα είναι μέλος ανεξάρτητης αρχής, παραδέχτηκε πως έχει θητεύσει και μάλιστα πρόσθεσε πως «είναι περήφανη για αυτό».

Συγκεριμένα, είπε πως έχει υπάρξει «νομική σύμβουλος στο γραφείο του Αριστείδη Μπαλτά», ο οποίος και συμμετείχε ως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, η ίδια τόνισε πως «είναι από τα πιο παραγωγικά, από τα πιο γόνιμα διαστήματα» της εργασιακής της διαδρομής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βιογραφικό της που βρίσκεται αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα (http://www.adae.gr/i-adae/olomeleia/aikaterina-a-papanikolaoy/) της ΑΔΑΕ, η συγκεκριμένη επαγγελματική θέση δεν υπάρχει. Συγκεκριμένα, αναφέρεται μόνο πως έχει διατελέσει Δικηγόρος Θεσσαλονίκης (από το 1996 έως σήμερα), αλλά και Ειδική Επιστημονική νομική συνεργάτης στον Συνήγορο του Πολίτη (2003 - 2015).

Δείτε σε βίντεο τι δήλωσε στην εκπομπή «Αταίριαστοι»: