ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ο καιρός κατέστρεψε το μνημείο του ήρωα Σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου στην Καρδίτσα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ο καιρός κατέστρεψε το μνημείο του ήρωα Σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου στην Καρδίτσα
Το εμβληματικό μνημείο για τον Γιώργο Μπαλταδώρο, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας

Ο άερας... πήρε και σήκωσε το εμβληματικό μνημείο του ήρωα Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε στο καθήκον.

Το εντυπωσιακό μνημείο, στο οποίο δεσπόζει ένα παροπλισμένο αεροσκάφος Mirage F1 βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του Σμηναγού, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, ενώ εγκαινιάστηκε σε μια μεγαλοπρεπή τελετή στις 30 Αυγούστου 2021.

Η μαρμάρινη πλάκα, που φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γιάννη Μπάρδη, με δαπάνη του Δήμου και με τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο, αφαιρέθηκε από το σημείο, πριν από λίγες ημέρες, όπως διαπίστωσε το Newsbomb.gr.

Δείτε φωτογραφίες:

Όπως μας εξήγησε ο Δήμαρχος του δήμου Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος, ο λόγος δεν είναι κάποιος βανδαλισμός -δυστυχώς δεν είναι λίγα τα φαινόμενα αυτά στη χώρα μας- αλλά τα καιρικά φαινόμενα, καθώς, πριν από περίπου 10 ημέρες, ένας ισχυρός άνεμος προκάλεσε ζημιές στο εντυπωσιακό μαρμάρινο μνημείο.

Ο Δήμος το απέσυρε άμεσα προκειμένου να το επισκευάσει και πολύ σύντομα θα τοποθετηθεί ξανά στη θέση του, δίπλα από το αεροσκάφος που συνήθιζε να πετά ο Καρδιτσιώτης Σμηναγός.

Το μνημείο όπως ήταν:

Ο Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όταν το μονοθέσιο αεροσκάφος Μ2000-5 της 114 Πτέρυγας Μάχης / 331 Μοίρας προσέκρουσε στη θάλασσα, σε απόσταση εννέα ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Σκύρου, στις 12 Απριλίου 2018.