ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστά και αύριο, Παρασκευή (27/1), τα σχολεία

Ζάκυνθος: Κλειστά και αύριο, Παρασκευή (27/1), τα σχολεία
Intime news

Παραμένουν κλειστά και την Παρασκευή (27/1) τα σχολεία στο νησί της Ζακύνθου λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Και αύριο Παρασκευή (27/1) όλα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Ζάκυνθο.

Στην σχετική απόφαση που έλαβε ο Δήμαρχος, αναφέρεται:

«Τη διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27/01/2023 για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/95-α απόφαση Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο σύνολο των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου».

Δήμαρχος Ζακύνθου στο Newsbomb.gr: Πιθανό να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Όπως τόνισε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης, το νησί πέρασε μια εφιαλτική νύχτα και είναι πιθανό το ενδεχόμενο να τεθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ζήσαμε μία πολύ δύσκολη νύχτα λόγω της κακοκαιρίας», επαναλαμβάνει ο δήμαρχος του νησιού, τονίζοντας ότι η κακοκαιρία που χτύπησε τη Ζάκυνθο το βράδυ της Τετάρτης ήταν σφοδρότατη.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Αρετάκης, μετά την κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξε το νησί, δεν περίμεναν ότι θα υπήρχαν τέτοιες ζημιές. «Τώρα είχαμε τεράστιο όγκο νερού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πραγματικά περάσαμε την πιο εφιαλτική νύχτα».

Ζάκυνθος: Τα προβλήματα από την κακοκαιρία

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι από το βράδυ της Τετάρτης 25/01. Πενήντα Ρομά σε καταυλισμό κοντά στο αεροδρόμιο κινδύνευσαν και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με μπουλντόζες και να μεταφερθούν σε οικοτροφείο. Σε δύο περιπτώσεις έγιναν απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους καθώς πλημμύρισαν.

Επικίνδυνο πέρασμα. Σε ποτάμι μετατράπηκε δρόμος στο Βανάτο

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Λιθακιά και το Βασιλικό με αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι περιοχές.

Εκτός αυτών η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει στον Λαγανά, όταν πέντε νέοι θέλησαν να βγουν βόλτα με τους δρόμους να είναι κυριολεκτικά ποτάμι.