ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Γεύμα σε 120 ευάλωτους συμπολίτες μας

ΕΕΣ
Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο σπίτι»
NEWSBOMB.GR/ ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Στιγμές χαράς και ψυχαγωγίας, για να ξεχάσουν έστω και για λίγο τη μοναξιά και τα προβλήματά τους, προσέφερε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), σε ευάλωτους συμπολίτες μας. 

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), μέσω της Υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι», διοργάνωσε την Παρασκευή (27/01/2023), εκδήλωση για 120 ευάλωτους συμπολίτες μας, στην Αθήνα.

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, είναι μία ημέρα χαράς, αφιερωμένη στους υπέροχους φίλους μας, οι οποίοι είτε ζουν μοναχοί, είτε δεν έχουν κάποιον να τους προσέχει, είτε είναι στο σπίτι άρρωστοι, είτε είναι άνθρωποι που δυστυχώς έχουν εγκαταληφθεί από τις οικογένειές τους» δήλωσε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του ΕΕΣ, Dr Αντώνιος Αυγερινός. «Ο ΕΕΣ σήμερα αποδεικνύει την έννοια της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού, του ανθρωπισμού, της κοινωνικής προσφοράς και αγάπης. Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας με το προσωπικό και τους θαυμάσιους εθελοντές της, καθημερινά φροντίζει 500 άτομα και ευάλωτες οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να τους προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη, υγειονομική πρωτοβάθμια φροντίδα και βοήθεια στο σπίτι. Από την αγορά φαρμάκων και τις επισκέψεις σε γιατρούς μέχρι κάθε οικιακή ανάγκη, είναι εκεί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγερινός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», για το έτος 2022, εξυπηρέτησε 475 άτομα και οικογένειες και παρείχε τις κάτωθι υπηρεσίες:

• 5.471 υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης (λήψη κοινωνικού ιστορικού, υποστήριξη, συμβουλευτική, υλική βοήθεια, διανομή διατακτικών σούπερ μάρκετ, διανομή απολυμαντικών, διαδικασίες και συνοδεία για έκδοση αναπηρικών συντάξεων, παραπομπές, συνεργασία με κοινότητα)

• 4.255 ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες (λήψη ιστορικού, ιατρικές, επισκέψεις, επισκέψεις κατ' οίκον, αξιολόγηση υγείας, συνεργασία με δομές υγείας, εμβολιασμοί, ενέσιμη αγωγή, μετρήσεις πίεσης / σακχάρου, περιποίηση τραύματος, παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, συνταγογράφηση, προμήθεια φαρμάκων, εκπαίδευση στη λήψη φαρμάκων, συνοδείες σε δομές υγείας, προγραμματισμός ιατρικών ραντεβού, συνεργασία με ιατρούς για σύνταξη φακέλου παροχών αναπηρικών συντάξεων)

• 2.177 υπηρεσίες οικογενειακής βοήθειας (φροντίδα/καθαριότητα χώρου, μαγείρεμα, πλυντήριο, διανομή τροφίμων, ψώνια, τακτοποίηση ιματισμού, εποχιακές εργασίες οικίας, πληρωμή λογαριασμών)

• 1.065 υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης (συνεδρίες).

Τις δράσεις της υπηρεσίας πλαισιώνουν 35 εθελοντές ειδικότητας Κοινωνικής Πρόνοιας, οι οποίοι παρέχουν σημαντικό έργο. Ενδεικτικά, για το έτος 2022 προσέφεραν στήριξη σε ηλικιωμένα - μοναχικά άτομα, βοήθησαν στη διανομή ανθρωπιστικής/επισιτιστικής βοήθειας (τρόφιμα, υγειονομικό υλικό κ.ά.) και συμμετείχαν σε εκδηλώσεις της Υπηρεσίας.

Μέσα από την οργάνωση και πραγματοποίηση τέτοιου είδους δράσεων, ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ., με τους επαγγελματίες και τους εθελοντές του, επιδιώκει να απαλύνει το αίσθημα της μοναξιάς που βιώνουν οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

ΕΕΣ: Συνάντηση με εκπροσώπους της πρεσβείας των ΗΑΕ

Ερυθρός Σταυρός: Μοίρασε φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης στον Πειραιά

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η ανασκόπηση των δράσεων για το 2022