ΕΛΛΑΔΑ

Market Pass: Κανείς δεν χάνει χρήματα - Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν και σε βάθος χρόνου

Market Pass
Intime

Πλησιάζει η πρεμιέρα του market pass με 8,5 εκατομμύρια πολίτες να είναι δικαιούχοι της επιδότησης

Την δυνατότητα να υποβάλουν τις αιτήσεις τους σε βάθος χρόνου χωρίς να χάσουν τα χρήματα έχουν οι καταναλωτές οι οποίοι δικαιούνται το market pass, καθώς το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι αυτά που χειρίζονται την πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος είναι περίπου 8,5 εκατομμύρια πολίτες και θα πρέπει όλοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και ο ορίζοντας του μέτρου είναι το τέλος Αυγούστου του 2023.

Για παράδειγμα, όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης χρησιμοποιώντας την ψηφιακή χρεωστική κάρτα, έως και την 28 Φεβρουαρίου, το ποσό εκείνου του μήνα καθώς και του Μαρτίου, αναμένεται να αποσταλούν στο τραπεζικό ίδρυμα έως και την 3η Μαρτίου.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται έως και τις 28 Φεβρουαρίου, καθώς δεν υπάρχει προτεραιότητα και όσοι είναι δικαιούχοι θα εξυπηρετηθούν.

Για όσους υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης με την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από την 1η Μαρτίου έως τις 15 Μαρτίου θα λάβουν την ενίσχυση στην κάρτα τους μέχρι και τις 20 Μαρτίου και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδότηση τους επόμενους μήνες με τον ίδιο τρόπο.

Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να πάρουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους και πάλι θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης έως τις 28 Φεβρουαρίου. Θα πάρουν τα χρήματα για τον Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο μαζί, στις 3 Μαρτίου του 2023.

Υπάρχει μια κλιμάκωση της επιδότησης από τα 22 ευρώ το μήνα μέχρι και τα 100 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού ή τα ειδικά χαρακτηριστικά του.