ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 30χρονος κατηγορείται για απάτη – «μαμούθ» στη Γερμανία

Θεσσαλονίκη: 30χρονος κατηγορείται για απάτη – «μαμούθ» στη Γερμανία

Θεσσαλονίκη: Ένας 30χρονος Έλληνας κατηγορείται από τις γερμανικές αρχές για ηλεκτρονική απάτη, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι ο ίδιος αποτελεί θύμα του ίδιου ηλεκτρονικού συστήματος απάτης.

Απάτη «μαμούθ» ύψους 15,3 εκατ. ευρώ, με μετοχές εταιρειών «φαντάσματα» που πουλούσε σε ανυποψίαστους επενδυτές καταλογίζουν οι Γερμανικές διωκτικές αρχές σε 30χρονο Έλληνα που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που έστειλε η Εισαγγελία του Ντίσελντορφ (πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας), ο χαρακτηριζόμενος ως διεθνώς διωκόμενος, κατηγορείται ότι μαζί με δύο Γερμανούς δημιουργούσαν «εικονικές εταιρείες» και πουλούσαν «μετοχές» τους σε επενδυτές. Οι μετοχές φαίνεται να προωθούνταν μέσω τηλεφωνικών κέντρων, η έδρα των οποίων ήταν σε Γερμανία και Ισπανία.

Η φερόμενη απάτη τελέστηκε με «όχημα» δύο εταιρείες που χαρακτηρίζονται «ανύπαρκτες» και εμφανίζονται να λειτουργούσαν εικονικά σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους: η πρώτη από τις αρχές του 2015 έως το φθινόπωρο του 2017 με την απάτη να υπολογίζεται σε 2,1 εκατ. ευρώ και η δεύτερη από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2019 με καταλογιζόμενη απάτη το ποσό των 13,2 εκατ. ευρώ.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι τον εξαπάτησαν μέσω email phising και δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ με τα στοιχεία του. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πριν από χρόνια σε ανάλογη υπόθεση βρέθηκε μπλεγμένη και η σύζυγός του που αθωώθηκε.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ για τον θάνατο του Μιχαήλ Τουρούτσικα: Τιμή σ' εκείνους που φυλάγουν Θερμοπύλες

Ιερώνυμος: Το έργο της αγάπης είναι η προσφορά

Ρέθυμνο: Ελεύθερος ο πατέρας του αστυνομικού – Απολογούνται οι τρεις